SoftBank’tan Brezilyalı kripto para borsasına 200 milyon dolar yatırım

Ciddi bir ekonomik krizin olduğu Latin Amerika bölgesinin en büyük yatırımlarından biri gerçekleşti ve; teknoloji, enerji ve finans sektöründe yatırımları bulunan Japonya merkezli dünya devi çokuluslu şirket Softbank, Brezilyalı kripto para borsası Mercado Bitcoin'e 200 milyon dolar yatırım yaptı. Şirketin ayrıca; Arjantin, Şili, Kolombiya ve Meksika'da da yeni yatırımlar yapmayı plânladığı belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Brezilya’nın en büyük kripto para borsası olan Mercado Bitcoin, B Serisi fonlama turunda, SoftBank’ın Latin Amerika Fonu’ndan 200 milyon dolarlık yatırım elde etti.

Latin Amerika’nın en büyüklerinden…

Mercado Bitcoin’in ana şirketi 2TM Group’un CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Roberto Dagnoni’nin yaptığı açıklamaya göre; bu yatırım SoftBank’ın Latin Amerika bölgesindeki en büyük kripto para yatırımı ve aynı zamanda yine Latin Amerika bölgesindeki B Serisi fonlama turunda toplanmış en büyük meblağ. Dagnoni ayrıca yapılan 200 milyon dolarlık yatırım ile 2TM Group’un da toplam 2.1 milyar dolarlık değere ulaştığını belirtti. Mayıs ayında da, Bitso borsası C Serisi fonlama turunda 250 milyon dolarlık yatırım almış ve değeri 2.2 milyar dolara ulaşmıştı.

Sırada Arjantin, Şili, Kolombiya ve Meksika var

Bu yatırım ardından SoftBank’ın Arjantin, Şili, Kolombiya ve Meksika’da da birçok sektörde yatırım yapma plânının olduğu belirtildi. Yatırımların hem satın alma hem de organik olarak da yapılması söz konusu…

Softbank’ın uluslararası şirketler grubu CEO’su olan Marcelo Claure de 2TM Group’un Brezilya ekosistemi ve regülasyonlar konusundaki tecrübesinden etkilendiklerini belirterek, “Latin Amerika’nın blok zincir devrimi ve Brezilya’daki kripto para patlamasında ön saflarda yer alıyorlar” dedi.

Mercado Bitcoin’in resmi sitesinde Ocak ve Mayıs 2021 döneminde yaklaşık 700 bin yeni kullanıcıya sahip oldukları ve şu anki toplam kullanıcı tabanının ise 2.8 milyon olduğu belirtiliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl