Binance’e para yatırma işlemi nasıl gerçekleştirilir?

binance para yatırma

[toc]

Binance düşük komisyonları ve güçlü altyapısıyla kısa zamanda yatırımcıların gözde borsası oldu.  2017 yılından beri faaliyette olan borsa, bugün işlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda. Bu yüzden birçok kişi Binance para yatırma ve çekme işlemlerini merak ediyor.

Ayrıca Binance, 200’den fazla coin desteğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Binance para yatırma işlemini birkaç adımda tamamlayın

Peki Binance üzerinden para yatırma işlemi nasıl yapılır? Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

Binance para yatırma işlemine başlamadan önce siteye kaydolmadıysanız, kaydolmanız için kayıt linki.

1- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan Cüzdan‘ın üzerine gelin. Açılan sekmede Spot Cüzdanı‘nı tıklayın.

2- Açılan sayfada Yatırma’ya tıklayın.

3- Şimdi karşınıza iki seçenek çıkacak: Kripto ve İtibari Para.

Dikkat: Bitcoin, Ethereum, XRP veya Litecoin gibi kripto paraları Binance hesabınıza aktarmak istiyorsanız Kripto’yu, eğer Türk Lirası veya Dolar yatırmak istiyorsanız İtibari Para’yı seçin.

İtibari Para: Binance TL yatırma işlemi

Bu şekilde TL yatırmak maalesef artık mümkün değil, yazının sonundaki linkten sebebini öğrenebilirsiniz.

Binance’e Türk Lirası yatırabilmek için kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor. Eğer doğruladıysanız aşağıdaki adımlara devam edin.

İtibari Para’yı seçtiğinizde sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Binance’e şu anda Türk Lirası yatırabilmek için Papara hesabınızın olması gerekiyor. Papara’ya bu linkten üye olabilirsiniz: papara.com

Papara’ya üye olduktan sonra nasıl para yatırabilirim diyorsanız, Papara.com’da yer alan bu rehberden faydalanabilirsiniz. Kimliğinizi doğrularsanız kendi banka hesabınızdan Papara’ya aylık 100 bin TL’ye kadar para yatırabiliyorsunuz. Kimliğini doğrulamayanlar için limit 750 TL.

4- İtibari Para’yı seçtikten sonra Para Birimi olarak Türk Lirası‘nı seçin. Arama kutucuğuna TRY yazarsanız çıkacaktır. Papara’yı seçtikten sonra miktar girmeniz istenecek. Biz miktarı 100 TL olarak girdik:

5- Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi komisyon olarak 1 TL kesiliyor. Devam et butonuna tıklıyoruz. Şimdi Papara.com’a yönlenecek ve Papara hesabınıza giriş yapmış durumdaysanız sizi şöyle bir ekran karşılayacak. Onayla diyerek ilerliyoruz.

Ve işte bu kadar! Paranız Binance hesabınıza kısa sürede aktarılacaktır.

Not: Papara ile para yatırmak artık mümkün değil. Binancetr hesabı açıp buraya banka transferi yaparak ve daha sonra burdan Binance.com hesabınıza kripto paralarını aktarıp işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kripto: Binance kripto para yatırma işlemi

Binance kripto para transferi süreci de çok basit. Başlıyoruz:

1 – Aşağıdaki ekrandayken Kripto’yu tıklayın ve hemen altında gelen “Coin” bölümünde yatırmak istediğiniz kripto parayı seçin.


2- Şimdi ise OK ile gösterilen kısımdaki adresinizi kopyalayın.

Dikkat: Ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi “fon yatırma ağı” olarak burada beş ayrı ağ listeleniyor. Buradaki ağlar, yatıracağınız kripto paraya göre değişkenlik gösterir. Gönderim yapacağınız adresin ağı ile burada seçtiğiniz ağın aynı ağ olduğundan emin olun.

3- Binance’e BTC yatırmak için kullanacağımız adresi kopyaladık. Şimdi Bitcoin’leriniz hangi borsa veya cüzdanda bulunuyorsa o cüzdan veya borsa hesabınıza giderek Bitcoin’lerinizi gönderin. Binance’ten kopyaladığınız adresi, gönderim yapacağınız hesaptaki “Çekme” fonksiyonunu kullanarak ilgili alana yapıştırmanız gerekiyor.

Binance para yükleme süreci bu şekilde. Sorularınız için lütfen aşağıda bulunan yorum bölümünü kullanın.

Güncelleme: Binance’e Papara üzerinden para yatırma-çekme işlemleri 30 Nisan 2021 tarihi itibariyle sonlanmıştır. İlgili yönetmeliğe ait detayları bu haberimizde görebilirsiniz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

8 yorums

  1. Hasan Yanıtla

    Ben de binance borsasına para yatırdım fakat öteki borsadan gönderilmesine rağmen harhangi bir gelişme yok 1 saattir. Beklemedeyim. Acaba transfer işlemlerinde bir sıkıntı mı var ?

    1. ömer ozdemir Yanıtla

      26.02.2021 tarihinde 65 bin tl dolandırıcılar tarafından çekildi muhattap olacak kimseyi bulamıyorum iletişime geçipte kimler tarafından yapıldığını ve hengi hesaba geçtiğini ögreneyim.çok zor günler geçiriyorum herkes dikkatli olsun helal kazancınızı allah kimseye yedirmesin.

      1. Burak Köse Yanıtla

        Merhaba konuyla ilgili hukuki yollara başvurup hakkınızı arayabilirsiniz.

  2. nazmi koz Yanıtla

    Merhaba
    Ben gece poloniex hesap cuzdanimdan binance bitcoin gonderdim ancak hala hesabimda gozukmuyor.. gece 04.00 siralarinda ne yapabilirim. Bitcoinler buharmi oldu…

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba,

      Gece 4’ten beri hesaba geçmemiş olması tuhaf. Normal şartlarda onay süresi de dahil olmak üzere en fazla bir saat sürmesi gerekiyor. Çekim işlemlerinde her borsa genellikle mail adresiniz üzerinden onay ister. Kontrol ettiniz mi?

  3. Nisa Yanıtla

    Arkadaşım koinimden btc alıp benim binance hesabıma yatırdı ama 1 gün oldu hala geçmedi koinimdeki hesap benim olmadığı içim olabilir mi

  4. MertBozkurt Yanıtla

    İyi günler peki direk para yatırımı olamıyorsa hangi siteden coin’e dönüştürebilirim paramı

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba,

      Türkiye’den Paribu, BTCTurk, Koinim ve Koineks gibi borsaları kullanabilirsiniz.