Bitcoin ETF rüzgarı: ABD’de işleme açıldı, büyük ilgi gördü

Bizi Google Haberler'de Takip Edin ABD’de Bitcoin’e bağlı ilk ETF olan ProShares Bitcoin Strategy ETF, dünyanın en büyük borsası New York Borsası’nda (NYSE) işlem görmeye başladı. Sadece 15 dakikada 250 milyon doları geçti Borsanın açılış zilinin çalmasının ardından ETF’in hisseleri, rekor hacimlere ulaştı. Sadece 15 dakika içinde 250 milyon dolarlık işlem hacmi geçilirken haberin yazıldığı TSİ 17.12 itibari ile 360 milyon dolar da aşıldı. ETF’in bu hacimlerle ilk işlem gününde tüm zamanların en iyi 15’i arasına girdiği belirtiliyor. ETF’in işleme...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de Bitcoin’e bağlı ilk ETF olan ProShares Bitcoin Strategy ETF, dünyanın en büyük borsası New York Borsası’nda (NYSE) işlem görmeye başladı.

Sadece 15 dakikada 250 milyon doları geçti

Borsanın açılış zilinin çalmasının ardından ETF’in hisseleri, rekor hacimlere ulaştı. Sadece 15 dakika içinde 250 milyon dolarlık işlem hacmi geçilirken haberin yazıldığı TSİ 17.12 itibari ile 360 milyon dolar da aşıldı. ETF’in bu hacimlerle ilk işlem gününde tüm zamanların en iyi 15’i arasına girdiği belirtiliyor. ETF’in işleme açılmasıyla Bitcoin fiyatı da 63 bin doları geçerek 63 bin 278 dolara kadar çıktı.

ProShares Bitcoin Strategy ETF’i doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmıyor. Onun yerine ETF, CME üzerinde işlem gören Bitcoin vadeli kontratlarına dayalı. SEC’nin doğrudan Bitcoin’e bağlı bir ETF’e şu an için sıcak bakmadığı söylenirken bugün en büyük Bitcoin fonunu bir spot ETF’e dönüştürmek için önemli bir adım da atıldı. Grayscale ile NYSE, yaklaşık 650 bin BTC bulunduran GBTC fonunu ETF haline getirmek üzere SEC’ye resmen başvurdu. Önümüzdeki dönemde SEC’nin buna ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Son olarak ETF’in işleme açıldığı sıralarda CNBC’de canlı yayına bağlanan SEC Başkanı Gary Gensler, “Bitcoin hala yüksek derecede spekülatif bir varlık olma konumunu sürdürüyor.” açıklamasını yaptı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl