DogecoinDark’ı daha önce duymuş muydunuz?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Kripto para piyasası gibi boğa piyasalarında deneyimli girişimciler ve sahtekâr adamlar, projeleri için değer yaratmak adına bir dizi yaratıcı yaklaşım benimsemişlerdir. Son zamanlarda çok başarılı gösterilen böyle bir yöntem, yeniden markalaşma eylemidir. En az iki yıl önce kripto para piyasasına katılmadıysanız, DogecoinDark’ın (DOGED) ne olduğunu hiç bilmiyorsunuzdur. Bununla birlikte, herkesin bugünkü adlandırması olan Verge (XVG) hakkında bilgisi var en azından. Verge sadece DogecoinDark’ın yeniden adlandırılmış versiyonudur -aynı para, aynı protokol, yeni adı, yeni logo. Aslında...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasası gibi boğa piyasalarında deneyimli girişimciler ve sahtekâr adamlar, projeleri için değer yaratmak adına bir dizi yaratıcı yaklaşım benimsemişlerdir. Son zamanlarda çok başarılı gösterilen böyle bir yöntem, yeniden markalaşma eylemidir.

En az iki yıl önce kripto para piyasasına katılmadıysanız, DogecoinDark’ın (DOGED) ne olduğunu hiç bilmiyorsunuzdur. Bununla birlikte, herkesin bugünkü adlandırması olan Verge (XVG) hakkında bilgisi var en azından. Verge sadece DogecoinDark’ın yeniden adlandırılmış versiyonudur -aynı para, aynı protokol, yeni adı, yeni logo. Aslında gerçek, duymuş olabileceğiniz gibi Verge’nin ana geliştiricisinin de aynı kişi olmasıdır.

XVG ile ilgili şüphe duyanlar, son büyük yükselişin, son derece başarılı pazarlamanın ötesinde bir şeyin sonucu olduğu ve özellikle yeni yatırımcılara yönelik olduğu konusunda hemfikirler.

Verge’yi eleştirenler coin’in gizlilik odaklı olarak lanse edilmesine rağmen kullanıcıların mahremiyetini gerçekten koruyamadığını iddia ediyor. 2,5 milyar ABD doları üzerindeki bir piyasa hacmiyle, Monero’dan sonra en yüksek değerli ikinci gizlilik odaklı coin. Ancak, Verge’nin gizlilik işlevleri, yalnızca işlemlerdeki IP adreslerini gizlemekte geçerlidir. İronik olarak bu, Verge’nin baş geliştiricisinin “Hiçbir gizlilik yazılımı yok” diye eleştirdiği DeepOnion adlı başka bir coin’in temel işlevi. Örneğin, Monero, IP adreslerinin dışında, cüzdanları ve işlem ayrıntılarını da tamamen maskeler.

Verge destekçileri, Wraith protokolü yayınlandıktan sonra coin’in daha birçok gizlilik kabiliyetine sahip olacağını iddia ediyorlar. Bununla birlikte, Wraith’in yayınlanması için verilen son üç ayrı tarih de geldi geçti.

Verge gibi birçok ekip pazarlama odaklı yaklaşımları, projeleri için değer yaratmanın ve kişisel kazanç elde etmenin bir aracı olarak benimsiyor. Ayrıca Verge gibi pek çok ekip coin’leri “yeniden markalamak” için seçtiler. Bunu yapmanın bir çok avantajı var, yalnızca ciddi yatırımcıların gözünden düşüyor olmak tek dezavantaj. Paralar yeniden markalaştıklarında yerine getirilmemiş vaatleri ortaya çıkaran geçmiş yol haritalarını silebilirler. Buna ek olarak, tamamen yeni bir kalabalığa aynı satış adımını uygulayabilirler. Bunun ötesinde, başka bir şey gerektirmeyen bir uyuşmuşluk ve heyecan kaynağı olarak hizmet eder.

Verge’ye ek olarak, Einsteinium ve Experience Points’te olduğu gibi son büyük pump’lar coin’ler yeniden markalaştırıldıktan sonra oluştu. Ne yazık ki, yeni yatırımcılar bu coin’lerin daha önceki versiyonlarından haberdar değiller ve geçmişte görülebilen kötü performanslardan habersizler. Ocak 2016’da, yeniden adlandırmadan önce, DogecoinDark, CoinMarketCap.com’da 125. sırada yer aldı ve 100.000 ABD Doları’nın biraz üzerinde bir pazar payı ile işlem yapıyordu. Elbette, alt coin’ler genel olarak katlanarak değer kazanmışlardır, ancak Verge, teknik gelişme göstermeksizin orantısız bir şekilde büyüdü.

Araştırma yapın

En son çılgınlığa yatırım yapmadan önce biraz araştırma yapın ve coin’in ikinci veya üçüncü versiyonda olup olmadığını kontrol edin. Satın almaya karar vermeden önce, yeniden adlandırılmadan önceki haliyle ne kadar başarılı olduğunu görmek için bir göz atın.

TheMerkle

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. sidar deniz Yanıtla

    yazdığınız son 5 haberde kripto paralar için olumsuz haberler, bir kastınız olduğunu düşünmeye başladım şahsen. Geçmişte başarısızlık yaşamış olması vergenin başarısız olacağı anlamına gelmiyor.Hayatında tor ya da tor browser bile kullanmamış insanlardan bu piyasada gizliliğin önemini anlamalarını beklemek de hata olur sanırım..