Bitcoin neden düşüyor? 46 bin doların altına indi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, küresel piyasalarda görülen genel satış dalgasıyla birlikte değer kaybına uğradı.

Piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, TSİ 16.50’den itibaren 47 bin 200 dolardan 46 bin doların altına kadar geriledi. Aynı dakikalarda Ether fiyatı da 3 bin 710 dolara kadar çekildi.

Bu arada SP 500 endeksi yüzde 1.15 düşüşle 53 puan kaybederken Dow Jones endeksinde de yüzde 1.30’luk geri çekilmeyle 460 puanlık düşüş görüldü.

Öte yandan altının ons fiyatı ise bin 814 dolardan bin 804 dolara indi.

Bitcoin fiyat grafiği

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi toplantısı bekleniyor

ABD’de Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin toplantısı bugün gerçekleşecek. TSİ 19.00’da başlayacak olan toplantıya ABD Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlık edecek. Toplantının en önemli gündem başlıklarından biri ise kripto para politikası olacak.

Rusya’dan olumsuz mesajlar

Son olarak dünden bu yana Rusya’dan kripto paralarla ilgili olumsuz mesajlar geliyor. Rusya Merkez Bankası’nın kripto paraları yasaklamayı ele aldığı bildirilirken bugün Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina da “Kripto paralara şüpheyle bakıyoruz. Genellikle yasa dışı işlemler için kullanılıyorlar. Bu tür varlıklara yapılan yatırımları hoş karşılayamayız.” açıklamasını yaptı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl