Bukele, Moody’s raporunu yorumladı: El Salvador’un umrunda bile değil

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in El Salvador'un Bitcoin alımının ülke ekonomisini daha kötü şartlara sürüklediği şeklindeki raporuna başkan Nayib Bukele'den esprili olduğu kadar sert bir cevap geldi. Aktif olarak kullandığı Twitter hesabından konuyu tek bir cümleyle yorumlayan Bukele, "El Salvador'un umrunda bile değil" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Eylül ayında Bitcoin’i ülkede yasal para ilân eden kanunu resmen onaylayan ve o günden bu yana düzenli olarak Bitcoin alımı yapan El Salvador hakkında kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den olumsuz bir rapor geldi. Moody’s, ülkenin devlet borç ödeme seviyesini düşürdü.

Analist: Alımlar devam ederse risk daha da büyür

Derecelendirme kuruluşunun bir analistine göre de El Salvador’un zaten kötü olan ekonomik durumu Bitcoin alımlarıyla daha da kötüye gitti. Analist, “Eğer El Salvador’un Bitcoin alımları sürerse, ülkenin borç ödeme kapasitesi daha da geriye gider” dedi.

Bukele’den sert tepki

El Salvador’un Bitcoin politikasının baş mimarı olan devlet başkanı Nayib Bukele ise bu yoruma sert tepki gösterdi ve İngilizce kısaltması “DGAF” olarak bilinen (*küfürlü) “El Salvador’un umrunda bile değil” yazdı.

Bukele’nin tweet’inin altına birçok destek ve tepki yorumu geldi.

Peter Schiff: Alacaklılar da mı “Umrumuzda değil” diyecekler?

Altını övmesiyle ve Bitcoin karşıtlığıyla bilinen ekonomist Peter Schiff de yorum yapan kişilerdendi. Schiff de Bukele’ye tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“İşte senin tavrın bu. Kredi notunun düşürülmesiyle gururlanıyorsun. Peki alacaklılarınız da iflas ettiklerinde senin gibi “Umrumuzda değil” mi diyecekler. Onlardan bunu mu bekliyorsun? Borç verenlerine bu tutumu sergileyemeyeceğin için, belli ki kendi halkına böyle davranacaksın. İnsanlar sana karşı oy kullanıp, seni o ofisten dışarı atmalı”

Bukele’den Peter Schiff’e ise cevap gelmedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl