MicroStrategy CEO’su Saylor: Bitcoin almaya devam edeceğiz ve satmayacağız

2020 yılının Ağustos ayından bu yana yaptığı Bitcoin alımlarıyla tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve Bitcoin dışında hiçbir kripto para yatırımı yapmadığını belirten Michael Saylor, Bitcoin fiyatının ciddi seviyede düşüş yaşaması halinde bile hiçbir şekilde satış yapmayacağını belirtti. Saylor, "Bizim stratejimiz bu. Biz sadece alıyoruz. Bitcoin'e yatırım yapacaksanız kısa dönemli olarak 4 sene beklemeniz gerekir. Uzun dönemli olarak ise bu süre 10 yıldır. Doğru zaman ise sonsuza kadardır." dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yazılım firması MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Michael Saylor, ABD medyasından Bloomberg’e bir röportaj verdi. Sözlerine tüm dünyadaki enflasyonun ciddiyetine değinerek başlayan Saylor, bu yüzden bu kadar fazla Bitcoin alımı yapmalarının kendinde en ufak bir endişe yaratmadığını hatta güven verdiğini söyledi.

Michael Saylor’ın Bloomberg TV’de bugün yayınlanan röportajında söyledikleri şu şekilde:

“Nakit paranın çöp olduğunu fark ettim”

İki sene önce şirketin nakit parası vardı. Bu paranın üzerinde oturup ne yapacağımızı düşünüyorduk çünkü yıllık bazda değerinin yüzde 10’unu kaybediyordu. Kovid çıkınca bu rakam yüzde 25 oldu. Daha sonra ise nakit paranın artık çöp olduğunu fark ettim. Dolayısıyla bir stratejiye ihtiyacımız vardı. Biz de Bitcoin standardını benimsedik. Bence bu hamle, şirketin kaderini de değiştirdi ve çok daha kötüye gidecek bir durumdan onu kurtardı. Dolayısıyla bu hamlemizden ötürü bugün mutluyum.

“Tüm dünya artık kabul etti”

Bitcoin dijital bir mülktür. Adil bir dağıtım sistemi var. ICO yok, yönetim ekibi yok. Satoshi zaten kayboldu. Bence bir arazi ya da altın ile eşdeğer seviyede bir varlık oldu. Diğer kripto paralar menkul kıymet olabilirler. Orada da tabii ki ciddi tartışmalar var. Bugün Bitcoin’in kendini kabul ettirmesi için 13 yıl geçmek zorunda kaldı. Ama herkes tarafından kabul edildi. Bir yatırımcı ya da şirket tarafından kabul gördü. Diğer ne kalıyorsa onlar spekülasyondur.

“Lazer gözlerin sebebi bu…”

Bir malı alırsınız ama önemli olan onu elinizde tutup tutamadığınızdır. Birçom insan bunu yapamıyor. Bazıları da elinde tutuyor ama bunun zevkini çıkaramıyor. İşte Twitter’da lazer gözleri koymamın sebebi de bu. Lazer odaklanması gerekiyor. Bu sürekli yarışmacı olan dünyada hangi alanda iyi olduğunuzu anlamanız ve bunu farkına vardıktan sonra durmadan, kararlı şekilde devam etmeniz lazım. İşte Twitter’da lazer gözlü profil fotoğrafımın olmasının sebebi bu…

“Bitcoin’e doğru yatırım, sonsuza kadar olandır”

Birçok insan hala Bitcoin’i iyi anlayabilmiş değil. Nüfusun yüzde 98’i bile hala Bitcoin’i anlamak için toplamda 10 saat ayırmamıştır. Eğer Bitcoin’e yatırım yapacaksanız kısa dönemli olarak 4 sene beklemeniz gerekir. Uzun dönemli olarak ise bu süre 10 yıldır. Doğru zaman ise sonsuza kadardır. Buna benzer Warren Buffet’ın da bir sözü vardı. ‘Eğer bir şeyi 10 yıl elinizde tutmayacaksanız, 10 dakika bile tutmamalısınız’ demişti. Biz aldığımızda Bitcoin 10 bin dolardı, şu an ise 40 bin dolar.

“En az riskli varlık Bitcoin…”

Tüm kripto para ekosistemine bakarsanız hala bir regülasyon belirsizliği var. Özellikle sabit coin’lerde tartışma çok büyüdü. Borsalarda kaldıraçlı işlemler yapılıyor. Merkeziyetsiz borsalarda daha fazla kaldıraçlı işlemler de yapılabiliyor. Ciddi bir voaltilite de söz konusu… Bunların hepsi bir araya geldiği zaman, bana göre dünyanın en az riskli varlığı da Bitcoin oluyor.

“Bitcoin’e giriş açısından iyi bir yerdeyiz”

Ben birçok kamu şirketinin yöneticisiyle de, varlıklı insanlarla da, özel şirket sahipleriyle de konuşuyorum. Bill Miller gibi, regülatörler ve politikacılar tarafından Bitcoin alınmasını önemsiyorlar. Bu yüzden ben bu bölgelrin de Bitcoin’e giriş açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

“Türk lirasına bakın, çöküyor”

Bugün Türk lirasına bakın, çöküyor. Pezo çöküyor. Manhattan’daki geleneksel bir yatırımcı için volatilite söz konusu evet ama şunu untmayın k, dünyanın %75’lik kısmı S&P 500’e yatırım yapamıyor. Afrika, Asya, Güney Amerika… Buradaki insanlar varlıklarını bankalarda tutarlarsa, o varlıklara bir gün ulaşamayabilirler. Buradaki sorunu çözen ise dijital mülk sahipliğidir. O da Bitcoin’dir.

“Daha fazla almaya devam edeceğiz”

Evet, tabii ki biz daha çok alacağız. Bakın biz Bitcoin standardındayız. Nakit para kazandığımızda bunu Bitcoin’e çeviriyoruz. 70 ilâ 100 milyon dolarlık bir kazançta hemen Bitcoin alıyoruz. Ayrıca borç alarak da Bitcoin’e geçtik. Dönüştürülebilir borçla da 1.7 milyar dolarlık Bitcoin aldık. Bu şekilde de almaya devam edeceğiz. Yüzde 6 ilâ 8 arasında getiri sunduğumuz tahvillerle de Bitcoin aldık. Bizim stratejimiz bu. Biz sadece alıyoruz. Satış yapmıyoruz. Benim bir gecede kazanılmış anlık bir başarıya ihtiyacım yok.

“Regülasyonlar geliyor”

Bence Tether’in ya da Circle’ın çıkardığı sabit coin’ler de bir para gibi regüle edilecekler. Dolayısıyla bankacılık sektörünün de sabit coin piyasasına gireceğini göreceğiz. Dolayısıyla borsalara ve diğer kripto token’larına regülasyonlar gelecek.

“Bitcoin dijital enerjidir ve internetin de geleceğidir”

Benim insanlara önerim şu, kendinizi eğitin, araştırmanızı yapın. Bitcoin dijital enerjidir ve internetin de geleceğidir. Web 2.0 ya da 3.0 birer pazarlama stratejileridir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl