Ünlü çizer Yılmaz Aslantürk’ün de MetaMask cüzdanı ele geçirildi

Alemşah Öztürk'ün ardından karikatürist Yılmaz Aslantürk'ün de metamask cüzdanı ele geçirildi. Aslantürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sattığım NFT'lerden kazandığım tüm param çalındı. Henüz yolun başındayken veda ettim NFT dünyasına..." dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Türk NFT topluluğunun iki önemli ismi eserlerini tuttukları cüzdanların art arda hack’lendiğini duyurdu. Polarbears NFT kurucu ortağı Alemşah Öztürk’ten sonra, bugün de ünlü karikatürist Yılmaz Aslantürk, cüzdanının hack’lendiğiyle ilgili bir tweet attı.

“NFT dünyasına veda ettim”

Twitter’dan takipçilerine yaşananları duyuran Aslantürk, NFT dünyasına da veda ettiğini söyledi:

“OpenSea’deki hesabım heklendi ve sattığım NFT’lerden kazandığım tüm param çalındı. Ne OpenSea ne de MetaMask cevap verdi. Sadece destek sayfalarındaki linki gönderdiler o kadar. Henüz yolun başındayken veda ettim NFT dünyasına… İşin kötüsü sayfamdaki işler satıldıkça hırsızın cüzdanına girecek. Çünkü oradaki işleri silmek de paralı. 6 ay sonra otomatik olarak silinecek.”

Aslantürk, ayrıntıları anlattı

Konuyla ilgili ulaştığımız Aslantürk, yaklaşık iki ay önce cüzdanından çalınan ETH’leri fark ettikten sonra OpenSea ve MetaMask ile iletişime geçtiğini söyledi. Ünlü çizer, bugün MetaMask’ten olumsuz cevap alması üzerine konuyu Twitter’a taşımaya karar verdiğini ifade etti. Ancak cüzdana nasıl erişildiğinden ve ne kadar ETH kaybı olduğundan emin olamayan Aslantürk, olaydan birkaç gün sonra bilgisayarının kontrolünün ele geçirildiğini fark ediyor:

“Bir iki gün sonra bilgisayarımda YouTube’da video izlerken mouse’un imleci hareket etmeye başladı, müdahale edemiyordum. Videoyu tam ekran yaptı, durdurdu ve sonra masaüstüne geçti. Ben de Wacom tabletin kalemiyle bilgisayarı kapattım. Sonra da format attım, her şeyi yeniden yükledim.”

Söz konusu cüzdan adresine ait son işlem kayıtlarına bakıldığında 48 gün önce bir transfer yapılmış görünüyor. Bu işlemden sonra ise hiçbir hareket bulunmuyor. Polygon ağındaki ETH (WETH) varlıkları yerindeyken Ethereum ağındaki ETH’ler transfer edilmiş durumda.

Bu olaydan sonra hesabını hiç açmadığını ve büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Aslantürk, eşinin cüzdanının da aynı şekilde boşaltıldığını aktardı:

“Metamask cüzdanıma erişebiliyorum, içinde bir miktar Polygon da var ancak ETH olanlar gitmiş. Etherscan ile kontrol ettim benim ve eşimin MetaMask cüzdanlarımız boşaltıldı.”

128 ETH çalınmıştı

Bu arada MetaMask cüzdanı dün hack’lenen Alemşah Öztürk de, önce 42 ETH’inin çalındığını açıklamış ancak daha sonra kontrol ettiğinde durumun daha da vahim olduğunu söyleyip rakamın 128 ETH olduğunu belirtmişti.

Nelere dikkat edilmeli?

Burada hack’lenen ve ele geçirilen büyük olasılıkla bilgisayarın kendisi olsa da, MetaMask kullanımının artmasıyla özellikle cüzdan kullanıcıları dolandırıcıların hedefi haline geliyor. Son dönemde Twitter’da resmi hesapları taklit eden bazı sahte hesaplar, içerisinde “MetaMask” geçen tweet’lere yorum yaparak yardım bahanesiyle cüzdanları ele geçirip boşaltıyor. Ayrıca e-posta yoluyla da MetaMask’ten geliyormuş gibi görünen oltalama mesajlarıyla kötü niyetli linklere yönlendirmeler yapılabiliyor. Bunun için e-postayı gönderen adresi dikkatli bir şekilde kontrol edip MetaMask’ten gelip gelmediğini doğrulamakta yarar var. Aynı şekilde sahte Discord ve Telegram gruplarına dikkat etmek de önem taşıyor. Takip edilen ya da dahil olunan kanalların adını taklit ederek açılan sahte profillerden mesaj kutusuna gelen herhangi bir link tıklanmamalı. Özellikle size airdrop gibi ödüller kazanma vaadiyle güvenmediğiniz bir kaynaktan link geliyorsa açmayın. Güvendiğiniz bir kaynak dahi olsa, cüzdanı bağladığınız platformla alakalı bilginiz yoksa veya yeni bir akıllı sözleşmeye bağlanıyorsanız, büyük miktarda varlıklarınızın olduğu cüzdanları kullanmayın.

Büyük meblağları her zaman donanım cüzdanlarında saklamaya, sadece günlük işlemler için kullanılacak kadar varlığı MetaMask gibi cüzdanlarda tutmaya gayret edilmeli. Cüzdanların özel anahtarı ve kurtarma kelimeleri de elbette kimseyle paylaşılmamalı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Can Yanıtla

    Nedense sadece bizim Türklerin nftleri çalınıyor