Stepn (GMT Coin) nedir? Geleceği projesi ve yorumları

gmt coin nedir

2022 yılının en çok konuşulan projelerinden olan ve ilk çıktığı tarihte ciddi bir performans gösteren GMT Coin, 4 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Şimdilerde 0.16 USD seviyelerinden işlem gören GMT birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki GMT coin nedir, projesi nedir, geleceği ve yorumları hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

STEPN (GMT Coin) nedir? 


Stepn, Web 3 tabanlı Social-Fi ve Game-Fi ögelerinin bulunduğu bir yaşam tarzı odaklı spor ve sağlık uygulamasıdır. Reel hayatta spor yapan, yürüyen, koşan kısacası hareket eden herkes bu uygulama sayesinde gelir elde edebilir ve NFT kazanabilir. Kullanıcılar, STEPN’e ait native token olan GMT ile işlem yapabilir.
 

Oyunda sneaker NFT’si olan kullanıcılar gerçek yaşamlarında hareket ederek gelir kazanır. Ayrıca bu spor ayakkabı sahipleri NFT’lerini kiralayarak para kazanabilir ve kiraladıkları kişilerle geliri paylaşabilirler. Platformdaki NFT marketinde kullanıcılar sneaker NFT’lerini ve oyun içi itemleri satabilir. 

GMT Token’ın proje içerisindeki kullanım alanları ise şu şekilde: 

  • Yönetişim (Kullanıcılar GMT token’ı stake ettikçe daha fazla söz sahibi olur.) 
  • Staking (GMT stake edenler, stake ödüllerinin dağıtımında kilit rol oynar ve oy kullanabilir.) 
  • Protokol Geliri (Uygulama içinde istenilen ürünleri almak içn kullanılır) 

 
STEPN geleceği 


Projenin destekçileri arasında Alameda Research, Solana Ventures, Spark, DeFi Alliance gibi kripto para endüstirisinin ağır topları yer alıyor.Stepn projesinin kurucuları Jerry Huang ve Yawn Rong’dur. Danışmanları arasında spor sektöründe çalışan Adidas yöneticisi Scott Dunlap, William Robinson, Jason Kam ve Web3 yatırımcısı Santiago Santos bulunuyor. 

Bu yatırımcılara rağmen GMT Coin’in geleceği tartışma konusu diyebiliriz. Çünkü kripto paraların içerisinde bulunduğu ayı piyasası yatırımcılar için gerçekten zor zamanlara sebep oluyor.

STEPN (GMT) Coin nereden, nasıl alınır? 

GMT Coin dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance üzerinde işlem görüyor. Yani GMT almak istiyorsanız Binance borsasını kullanabilirsiniz.  

GMT Coin ne zaman çıktı?

GMT Coin 9 Mart 2022’de Binance borsasında listelenerek kripto para yatırımcılarıyla buluştu.

GMT en düşük kaç doları gördü?

GMT coin en düşük 0.1003 dolar değerini gördü ve bu çıktığı tarih olan 9 Mart 2022’den bir gün sonrasıdır.

GMT en yüksek kaç doları gördü?

Borsalarda işleme başladıktan sonra ciddi bir popülerlik kazanan GMT coin, Nisan 2022’de ise en yüksek 4.10 dolar seviyesine kadar çıktı ve 40 gün gibi bir süre içerisinde yaklaşık 40 kat değer kazanmış oldu.

GMT Coin arzı sınırlı mı?

GMT coin’in arzı sınırlıdır ancak şu anda piyasada dolaşımda 1,096,247,770 adet GMT bulunmaktadır. Bu da GMT’nin toplam arzının %18’lik bölümüne denk gelmektedir.

 

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl