Bitcoin, eBay’e bir ödeme yöntemi olarak gelebilir

Dünyanın en büyük online pazar yeri eBay, PayPal ile yollarını ayırmasının ardından Bitcoin'i bir ödeme yöntemi olarak kabul edebilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bildiğiniz üzere eBay ile PayPal arasında sıkı bir ilişki vardı ancak bu ilişki, geçtiğimiz günlerde son buldu.

Dünyanın en büyük online pazar yeri olan eBay, ödemeler konusundaki ana çözüm ortağı olan PayPal ile yollarını ayırdıklarını ve Hollandalı Adyen firmasıyla anlaştıklarını duyurdu.

eBay tarafından yapılan açıklamada ödeme süreçlerinde artık PayPal’ın Hollandalı rakibi Adyen’in kullanılacağı, kullanıcıların site üzerinde Adyen aracılığıyla ödeme yapabileceği bildirildi.

Bu arada eBay’in yeni partneri Adyen’in kripto para birimleri de dahil olmak üzere birtakım ödeme yöntemlerini desteklediğini belirtmek gerekiyor. Şirket, Bitcoin ödemeleri şirketi BitPay ile de ortaklık kurmuştu. Bununla birlikte kripto para birimlerinin eBay platformunun bir parçası halline gelip gelmeyeceği belli değil fakat bu konuda ciddi bir beklenti meydana geldi.

eBay’deki mevcut ödeme seçeneklerinin sayısı biraz sınırlıydı. Satıcılar, çeşitli yollarla para almayı tercih etse bile neredeyse PayPal’ı etkinleştirmek zorunda kalıyorlardı. Bu durum daima bir sorun oluşturdu.

Bitcoin’i ‘ciddi anlamda’ düşünüyorlar

Geçtiğimiz aylarda bildirdiğimiz gibi, eBay Bitcoin’i kabul etmeyi ‘ciddi anlamda’ düşünüyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Scott Cutler, Yahoo Finance ile yapılan bir röportajda, Bitcoin’i “ciddi anlamda” düşünüyor olduklarını söylemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl