GMT, Web 3 tabanlı spor ve sağlık uygulaması STEPN içerisinde kullanılan iki token’dan biridir. Uygulama, mobil sağlık uygulamalarını web3 altyapısında oyunlaştırıyor, entegre çalıştığı NFT marketi, swap, stake, cüzdan gibi imkanlarla, hareket etmeyi eğlenceli ve kazançlı bir hale getiriyor. Bu rehberde, GMT token nedir sorusundan başlayarak projenin geleceği, hakkındaki yorumlar ve daha fazlasına değineceğiz.

GMT token nedir?

Green Metaverse Token (GMT), STEPN’in yönetim token’ıdır. Toplam arzı 6 milyar GMT ile sınırlandırılan token, oyun içi geliştirmelerde, NFT alım, satım ve ‘mint’ etme işlemlerinde kullanılır. Ayrıca uygulama içi satın alımlar, geliştirmeler ve ödül dağıtımı yine uygulamanın yönetim token’ıyla sağlanır. Şu anda 600 milyon adet token dolaşımda bulunuyor. Ek olarak Green Satoshi Token (GST) ise uygulamadaki etkileşimlerde kullanılır ve arzı sınırsızdır. GMT projesi, Solana üzerinde çalışmaktadır.

STEPN Coin

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Token – Coin farkı nedir?

GMT Coin fiyatı

2017’de Jerry Huang ve Yawn Long tarafından kurulan GMT Avustralya merkezli bir proje. STEPN uygulaması, beta sürümünü 2021 Kasım ayında kullanıcılar ile buluştu. 2022’nin ilk çeyreğinde ön satış, NFT pazar yeri ve kullanıcılar arasında takası mümkün kılan yeni güncellemelerin yayınlanmasıyla kısa sürede bilinirliğini artırdı. Binance Launchpad üzerinde gerçekleşen ön satışta token’ın toplam arzının %10’u, 0.01 dolardan satışa çıktı. 9 Mart’ta sona eren ön satıştan bu yana geçen 21 günde GMT Coin, %22.200’lük bir fiyat artışı performansı sergilemiş oldu.

Son zamanlarda Bitcoin fiyatının 47 bin dolar üzerine çıkmasıyla beraber ciddi bir yükseliş yakalayan token’lardan biri de GMT oldu. 48 saat içerisinde fiyatı 0,75 dolar seviyelerinden 2,33 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Dünyanın önde gelen spor giyim ve mobil sağlık uygulamaları ile iş birliği söylentileriyle birlikte popülaritesi tavan yapan GMT, yükselişini piyasalarda yer almaya başladığı günden beri sürdürüyor.

STEPN nedir?

 

STEPN uygulama içi görüntüleri

GMT’nin Web 3 tabanlı mobil uygulaması STEPN, Google Play ve Apple Store’dan mobil cihazlara indirilebiliyor.  Ayrıca uygulama kendi içerisinde entegre cüzdana sahip. Sneaker, GMT ve GST token gibi dijital varlıklar içerisinde saklanabiliyor ve alım satım işlemleri bu cüzdan üzerinden gerçekleştiriliyor.

Projenin baş tasarımcısı Ryan Turner tarafından tasarlanan dijital tasarım NFT spor ayakkabılara sahip kullanıcılar; koştukları mesafeye ve sahip oldukları NFT’nin enderliğine göre ödül elde ediyor. Söz konusu ödüller, GMT ve GST token cinsinden olabiliyor ve uygulama kullanıcılarına, içerisinde uygulama içi eşyalar bulunan airdrop’lar hediye ediyor.

Bu arada STEPN kullanıcıları, şimdiye kadar toplamda 3 milyon kilometre mesafe kat ederek, 191 milyon kilo/kalori yakmış durumda. 

Sneaker nedir, nasıl alınır?

STEPN’da koşarak yüksek ödüller kazanabilmek için, kullanıcıların Sneaker adı verilen dijital spor ayakkabılarına sahibi olması gerekiyor. Sneaker’lar şans, dayanıklılık, verimlilik, konfor gibi çeşitli özelliklere sahip. Bu özellikler de airdrop’lardan çıkan oyun içi değerli madenlerle ve projenin yerel token’larıyla yükseltilebiliyor ve kullanıcıların koşulardan daha yüksek ödüller almasını sağlıyor.

Dahası, Sneaker’lar uygulama içerisindeki pazar yerinde takas edilebiliyor. Aynı zamanda GMT Token kullanılarak yeni bir Sneaker yaratmak mümkün. Ayrıca STEPN geliştiricileri, kısa bir süre içinde Sneaker’ları kiralama seçeneğinin de getirileceği bilgisini yol haritalarında paylaşıyor.

GMT çevre dostu mu?

STEPN

Diğer yandan GMT token sahiplerinin ortak kararıyla belirlenen bir oranda, projenin çevreye verdiği zararı ve daha da fazlasını ortadan kaldırmak için “Karbon Dengeleme Token’ları” satın alınır. Blockchain tabanlı bu oluşumlar, STERN projesi adına havayı, suyu ve çevreyi temizler. Böylelikle STERN projesiyle sağlığı için hareket eden kullanıcılar, çevre kirliliğinin azaltılmasına da doğrudan katkıda bulunurlar. Hatta uygulama kullanıcıların diledikleri kadar bağış yapabilme olanağı da sağlıyor.

Şimdiye kadar STEPN kullanıcıları 200 bin ton karbonun doğadan temizlenmesine ön ayak olmuş durumda. Karşılaştırmak için  Karbon nötr olmak gayesiyle yola çıkmış proje hedeflerinin de önüne geçmiş durumda. Kullanıcıların aracı kuruluşlara bağışladıkları dijital varlıklarla birlikte STEPN, çevreyi kirlettiğinden daha fazla temizleyen örnek bir proje konumunda.

GMT Coin geleceği 

STEPN geliştiricileri uygulamayı daha rekabetçi bir yer haline getirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, çok yakında uygulamadaki oyunlaştırmayı daha da ileri taşıyarak, görev sistemini uygulamaya sokmak için çalışıyorlar. Bununla beraber kullanıcılar, görev tamamlama başarılarına göre rozetler ile ödül alacak ve kazanılan rozetlerin de markette takası mümkün olacak.

Dahası, GMT Token’in stake edilmesini 2022’nin ikinci çeyreğinde mümkün hale getirecek olan STEPN ekibi, token’ı stake eden kullanıcılarını oy hakkı sahibi yapıyor. Böylece ödenen işlem ücretlerinin hangi oranlarda nereye harcanacağı gibi önemli yönetimsel kararları, kullanıcıların fikir birliğiyle alan uygulamayı daha güçlü sosyal bağlar üzerine inşa etmeyi amaçlıyor.

Son olarak Blockchain, sağladığı teknolojisiyle, çok çeşitli sektörlere devrimsel altyapı olanakları sunmaya devam ediyor. Bu teknolojiyle, spor ve sağlık uygulamalarına yeni bir soluk getiren STEPN; markete hızlı adaptasyonu, sürekli gelişimi hedefleyen ekibi ve alanının en deneyimlilerinden oluşan danışman kadrosuyla kullanıcılarına ve yatırımcılarına güven veriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl