Grayscale fonlarında yeni ayarlama: DOT ve AVAX girdi, iki token çıktı

Dünyanın en büyük dijital fon yönetim şirketi olan Grayscale, 3 ayrı 'çeşitlendirilmiş fonu'nda değişikliklere gitti. En önemli değişiklik olarak ise Polkadot ve Avax'ın Digital Large Cap Fonu'na dahil edilmesi görülüyor. Öte yandan DeFi fonundan SNX ve SUSHI, piyasa değeri gerekliliklerini karşılamadıkları için çıkarıldılar.

grayscale
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 40 milyar dolara yakın varlık barındıran Grayscale, çeşitlendirilmiş fonlarında değişikliler yaptı. “Digital Large Cap Fund” olarak bilinen ve içinde Bitcoin‘in yanı sıra UNI, SOL, ADA ve LINK gibi birçok kripto paranın olduğu fona son olarak Polkadot (DOT) ve Avalanche da (AVAX) eklendi. 2018’de başlatılan ve şu anda 450 milyon dolar değerdeki fondan herhangi bir coin ise çıkarılmadı. AVAX ve DOT’un fon içindeki toplam ‘kapladığı yer’ ise %3.3.

“Ethereum dışı” fona da ATOM eklendi

Grayscale’in Mart ayında başlattığı “Ethereum dışında kalan akıllı kontrat platformu fonu”na da ekleme yapıldı. Kısaltması GSCPxE olan fona Cosmos (ATOM) eklendi. Bu fondan da başka bir varlık çıkarılmadı. Cosmos bu fonda şu anda %5.24’lük bir paya sahip… Fonun en büyük payları ise Solana (%26.27) ve Cardano’da (%25.38) bulunuyor. GSCPxE’de MATIC, XLM, DOT, AVAX ve ALGO da mevcut.

DeFi fonundan iki token çıkarıldı

Grayscale şirketi, merkeziyetsiz finans fonunda da iki değişikliğe gitti. Fona hiçbir ekleme yapılmazken, SNX ve SUSHI ise piyasa değeri gerekliliklerini karşılamadıkları için fondan çıkarıldılar. SNX’in şu anki piyasa değeri yaklaşık 1.4 milyar dolar, SUSHI’ninki ise yaklaşık 800 milyon dolar. Geçtiğimiz Temmuz ayında başlatılan DeFi fonunda UNI, Aave (AAVE), Curve (CRV), MakerDAO (MKR), Amp (AMP), Yearn Finance (YFI) ve Compound (COMP) yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere şirket Ocak ayında yaptığı açıklamada, fon yaratmayı düşündüğü kripto paralar listesine 25 ekleme yaptığını duyurmuştu. ATOM, ocak ayında listeye eklenen kripto paralar arasındaydı. DOT ve AVAX ise daha önce bu listedeki yerlerini almışlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl