IMF’ten kripto para madenciliği uyarısı: Yaptırımları delebilirler

IMF başkanı
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Uluslararası Para Fonu (IMF), Rusya ve İran gibi ülkelerin yaptırımları delmek için kripto para madenciliğini kullanabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

IMF raporunda, yaptırım uygulanan ülkelerin madencilikte gereken enerji ihtiyacını karşılamak üzere ihraç edemedikleri enerji kaynaklarından yararlanma riski olduğu belirtildi. Hükümetlerin madencilik operasyonlarını genişleterek doğrudan işlem ücretlerinden gelir de elde edebileceği kaydedildi.

IMF’e göre Ukrayna’daki savaş, regülatörlerin dijital varlıkları denetlemede karşılaştığı bazı benzersiz zorlukları öne çıkardı. Kurum, şirketlerin uyum prosedürlerinin yetersiz olması veya anonimliği artıran teknolojilerin kullanılması halinde token’ların ekonomik yaptırımları delmek için kıllanılabileceğini savundu.

IMF ayrıca “Diğer ülkelerin yanı sıra ABD ve Birleşik Krallık’taki düzenleyici kuruluşlar, kripto varlık sektörü de dahil olmak üzere kendi yetki alanlarındaki şirketleri, Rusya’nın yaptırımları delme girişimlerine karşı ihtiyatlı olmaya çağırdı.” dedi.

Kripto para konusunda negatif bir tutum benimseyen IMF, geçtiğimiz ay Arjantin ile yaptığı 45 milyar dolarlık borç anlaşmasına koydurduğu kripto para maddesiyle dikkat çekmişti. Arjantin’den IMF’e yazılan niyet mektubunda, “Finansal gücümüzü korumak adına; kara para aklanmasını, kayıt dışılığı ve aracısız işlem yapılmasını önlemek amacıyla kripto para kullanımını caydırma yönünde önemli adımlar atıyoruz” denilmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl