Japon hükümeti Bitcoin’de verginin dozunu kaçırdı

Japon hükümeti, Bitcoin ticaretinin yüzde 40'ının Yen ile gerçekleştirilmesi üzerine önemli bir karar aldı. Bu karara göre kripto paralardan elde edilen kazançlardan yüzde 55'e kadar vergi alınacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japon hükümeti, Bitcoin ticaretinin yüzde 40’ının Yen ile gerçekleştirilmesi üzerine önemli bir karar aldı. Japonya Ulusal Vergi Dairesi, 16 Şubat-15 Mart tarihleri arasındaki beyannamelerde kripto paralardan elde edilen kazançların da işlenmesini istiyor. Vergi oranı ise yüzde 55’leri buluyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, hisse senedi ve döviz piyasalarındaki yüzde 20 verginin aksine kripto paralardan elde edilen kazançlar için vergi dilimleri yüzde 15 ila 55 arasında değişecek oranlarda uygulanacak. En yüksek vergi dilimi olan yüzde 55, yılda 40 milyon yen, yani 365 bin doların üzerinde kazanç sağlayanlar için uygulanacak.

Kripto zenginler Japonya’yı terk ediyor

Alınan bu karar, henüz uygulamaya geçmemesine karşın şimdiden ülkede bulunan birkaç kripto zenginin Japonya’yı terk ettiği belirlendi. Japonya’yı terk edenlerin büyük bir bölümü, Singapur gibi sermaye kazancına vergi uygulanmayan yerlere gidiyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl