Terraform Labs’den LUNA ve UST krizine yeni önlem paketi

Dün kurucu Do Kwon tarafından açıklanan UST ve LUNA kurtarma paketine bugün, içinde token yakımının da olduğu yeni önlemler eklendi. Ancak açıklanan hamleler, LUNA üzerinde daha fazla baskı oluşturdu ve bu durum fiyatın 10 sentin de altına düşmesine neden oldu.

luna-coin-nedir
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Büyük çöküş yaşayan LUNA ve UST’de çözüm arayışları devam ederken, Terraform Labs’den UST’nin dengesini yeniden bulması ve LUNA fiyatının desteklenmesi için yeni bir önlem paketi geldi. Terraform Labs CEO’su Do Kwon’un da dün vurguladığı gibi, paketin başında aslında 1164 teklifi geliyor.

10 sentin de altına indi

1164 teklifi sayesinde LUNA’yla takas edilebilecek UST miktarı 4’e katlanabilecek. Burada hedef, daha çok UST yatırımcısının çıkış yapmasını sağlamak ve dolara olan dengeyi yeniden bulmak. Ancak yapılan bu kurtarma hamlesi de LUNA üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu ve fiyat 0.10 doların da altına düştü.

1.37 milyar UST yakılacak

Teklif şu anda onay eşiğini aştı ancak devreye girmesi için 6 gün daha bulunuyor. Terraform Labs bugün attığı tweet’te, “Yeni temel havuz teklifi çalışmaya başladığında süreç de hızlanacak” açıklamasını yaptı.
Kuruluş, 3 adet daha önlem adımı hakkında bilgi verirken, bunlardan ilkinin, Terra’nın topluluk havuzundaki UST’lerin yakımı olduğu belirtildi. Şu anda havuzda 1 milyar UST bulunuyor ancak değerin düşüklüğünden ötürü bu rakam yaklaşık 580 milyon dolara tekabül ediyor. İkinci madde ise yine yakımla alakalı. Terraform Labs, Ethereum blok zincirindeki 371 milyon UST’nin de yakılacağı bilgisini verdi. Yani toplam UST dayanaklarının %11’i Terra tarafından yakılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – LUNA Coin nedir?

3. adım ise 240 milyon adet LUNA’nın stake edilmesi olacak. Burada amaç, ağı muhtemel saldırılardan korumak. Şu anda LUNA’nın fiyatının çok ucuz olması, saldırganların LUNA satın alarak ağa müdahale etmelerine sebep olabilir ancak bu LUNA’ların stake edilmesiyle birlikte, saldırı ihtimali düşecek.

Terraform Labs ayrıca, şu anda bir savaş durumunda olduklarını, çözüm için çok çalıştıklarını da belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl