FTX CEO’su SBF ile Jack Dorsey arasında Bitcoin tartışması

Dünyanın en hızlı büyüyen borsalarından biri olan FTX'in genç kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried'ın dün bir röportajında Bitcoin'in ödemeler için ölçeklenebilir olmadığını söylemesi, Bitcoin topluluğundan tepki çekerken, Jack Dorsey de Twitter'dan bu yoruma itiraz eden isimlerden oldu. İki CEO, Twitter'dan kısa bir tartışma yaşadı.

Dün İngiliz medyasından Financial Times’a bir röportaj veren ve Bitcoin‘in ödemeler konusunda yavaş ve yetersiz kaldığını söyleyen hatta Proof of Work sisteminin de çevreye zarar verdiğini iddia eden FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a, Bitcoin’e verdiği destekle bilinen Block şirketi CEO’su Jack Dorsey’den itiraz geldi.

“O zaman Lightning’i neden söylemedin?”

Bankman-Fried’ın açıklamaları sosyal medyada ciddi tepki alınca genç CEO, yeni bir açıklama yapmış ve “Ben aslında Bitcoin’i değer saklama aracı olarak potansiyeli olduğunu söyledim. Bitcoin ağı saniyede binlerce ya da milyonlarca işlemi yapamaz ama Bitcoin Lightning ve diğer katman 2 sistemlerle transfer edilebilir” demişti.

Bu tweet’in üzerine ise Jack Dorsey, Bankman-Fried’a, “Ve sen bunu röportajında söylemedin çünkü…” diyerek imâlı bir şekilde, aynı cümleyi neden röportajda söylemediğini sordu.

“Gerçekten mi?”

Bankman-Fried ise Jack Dorsey’nin bu sorusuna biraz da ortalama bir cevap vererek, röportajlarda bu sorunun kendisine çok fazla sorulduğunu ve Bitcoin transferi için her defasında Lightning ağını vurgulamamasının normal olduğunu söyledi:

“Gerçekten mi? Bitcoin’in birçok yolla transfer edildiğini her röportajda söylemenin birçok seçeneği var. Bu soru bana çok fazla soruluyor ve her cümlede de ‘Lightning’ kelimesi geçmeyebiliyor”

Jack Dorsey, bu tweet’in üzerine bir cevap daha verdi ve “Çok da zor değil. Sadece ‘Lightning ağı, Bitcoin’i her gün ve hızlı şekilde transfer edebilmek için tasarlandı’ denilebilir” yorumunu yaptı.

SBF: Röportajlarda bir şeyi 12 kez söylemek zorunda kalıyorum

FTX CEO’su Dorsey’nin bu yorumunu da cevapsız bırakamdı ve Lightning’i özellikle söylememek gibi bir durumunun olmadığını, sadece röportajlarda değerlendirmelerinin bağlamından kopmaması için bir şey neredeyse 12 kez söylemek zorunda kaldığını bu yüzden aynı şeyleri tekrarladığını belirtti:

“Evet, zaten birçok röportajımda Lightning ile ilgili konuşuyorum. Problem şu ki, birçok röportajda aynı şeyi 12 farklı tarzda anlatmak zorunda kalıyorum. Benim söylemek istediğim şeyi değiştirmesinler ve bağlamından koparamasınlar diye bunu yapıyorum.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl