Bitcoin düşüyor, yatırımcılar realize edilmemiş zararda bekliyor

9 kez üst üste haftalık kapanışı kırmızı mum ile yapan ve bu Pazar gecesi uzun zaman sonra ilk kez yeşil mum yakan Bitcoin fiyatındaki belirsizlik devam ederken, zincir üstü veri platformu Glassnode'dan da önemli bilgiler içeren bir rapor paylaşıldı. Şirketin son raporunda madencilerin gelirlerinin gittikçe düştüğü ve bu durumun büyük baskı yarattığı belirtilirken, yatırımcıların da büyük kısmının zararlarını realize etmedikleri yazıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Zincir üstü veri platformu Glassnode, bu haftaki Bitcoin raporunda madencilerin üzerindeki fiyat baskısına ve yatırımcıların zararlarına değindi. 2021-2022 döngüsü göz önüne alındığında son 18 aydaki yatırımcıların büyük bölümünün zararda oldukları ancak yine bu kısmın zararlarını realize etmedikleri belirtildi ve “Yükü uzun vadeli yatırımcılar taşıyor” yorumu yapıldı.

“Son kapitülasyon aşamasındayız”

Madencilerin gelirlerinin düşmesine ve oluşan baskının gittikçe artmasına da değinen Glassnode’un raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Zorluğun artmasına karşın madencilerin gelirlerinde önemli derecede düşüşler görüyoruz. Bu durum, madencilerin operasyonlarının genişlediği, operasyonlar için sermayenin harcandığı ve gelirlerin düşmesiyle birlikte de üretim maliyetlerinin arttığı anlamına geliyor. Kârlar düştükçe ve finansal stres arttıkça, buradan çıkarılacak en yüksek muhtemel sonuç, Bitcoin ayı piyasasının bu dönemdeki (2021-2022) ikinci ve son kapitülasyon aşamasında olduğumuzdur”

“Realize edilmemiş kâr/zarar dipleri yükseliyor”

Glassnode’un raporunda ayrıca realize edilmemiş olan net kâr/zarar (NUPL) dip seviyelerinin de döngüler ilerledikçe yükseldiği belirtildi:

“NUPL döngülerinde dip seviyelerin kademeli olarak zaman geçtikçe yükseldiğini not etmekte fayda var. Bunun sebebi hem kaybolmuş hem de hodl edilen coin’lerin artması… Ayı piyasalarının en ilgi çekici özelliklerinden birisi de kısa vadeli yatırımcıların piyasa içindeki fon oranlarının düşmesidir. Dolayısıyla bu kısa vadeli yatırımcıların ellerinde en sonunda diğerlerine oranla çok daha az coin kalır. Uzun vadeli yatırımcılar ise bu dönemde birikim yaparlar ve dolaşımdaki arzı kontrol ederler.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl