Bitcoin, realize edilmiş fiyata ulaştı: “İki yıldır bu anı bekliyordum”

Zincir üstü veri platformu CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin'deki MVRV oranının dip seviyeye geldiğini ve blok zincirindeki tüm cüzdanların ortalama olarak şu an zararda olduğunu belirtti. Young Ju, 2020 Mart'ındaki büyük satış döneminden bu yana 2 yıldır bu anı beklediğini dile getirdi.

coinler neden düşüyor
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in 23 bin doların altına düştüğü 13 Haziran günü itibariyle zincir üstü veri platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’dan önemli bir bilgi geldi. Bitcoin’in MVRV oranının (bir varlığın piyasa değerinin realize edilmiş değere bölünmesiyle ortaya çıkan rakam) çok fazla düştüğünü belirten CEO, bunun bir dip seviye olabileceği imâsında bulundu.

2 yıldır bu anı beklediğini söyleyen Young Ju, bu tweet’inin altına ise 24 Ocak tarihinde yine aynı konuyla ilgili attığı benzer bir tweet’i ekledi. Young Ju, 24 Ocak’taki bu tweet’inde MVRV oranının 1.50 olduğunu, Bitcoin cüzdanlarının yüzde 50’sinin ise realize edilmemiş de olsa kârda olduğunu belirtirken, tarihsel olarak MVRV 1’in altına düştüğünde o döngünün dibinin bulunduğu bilgisini veriyor.

MVRV oranlarının sert düştüğü ve o dönemin ardından yükseliş döngülerinin başladığı zamanları da paylaşan Young Ju’nun belirttiği MVRV’nin dip seviyeye ulaştığı tarihler şu şekilde:

  • 12 Mart 2020: MVRV 0.85
  • 14 Aralık 2018: MVRV 0.69
  • 14 Ocak 2015: MVRV 0.58
  • 18 Şubat 2012: MVRV 0.84

Dolayısıyla CEO, bugünlerde de Bitcoin’de dip seviyenin görülmüş olabileceğini belirtiyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl