Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Programı, artık bankalar yerine Ethereum’u tercih edecek

Dünya Gıda Programı, bankacılık sistemindeki yüksek transfer ücretlerinden kaçınmak için Ethereum tabanlı Blockchain ödeme sistemini genişletiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Programı, geleneksel bankacılık sistemindeki yüksek transfer ücretlerinden kaçınmak için Ethereum tabanlı Blockchain ödeme sistemini genişletiyor.

Dünya Gıda Programı (WFP), bir yıl önce, 2017 yılının Ocak ayında bir akıllı telefon uygulamasıyla kamuya açık bir Ethereum blok zincirinde Pakistan’da bulunan ailelere WFP’nin yiyecek ve nakit transferini mümkün kılan bir deney olan Building Blocks’u başarıyla test etmişti.

‘Blockchain ile bankalara ödenen ücretlerin yüzde 98’i ortadan kalktı’

Birkaç ay sonra ise Blockchain teknolojisi ile Ürdün’deki mülteci kampındaki 10 binden fazla Suriyeli mülteci için tam bir nakit transferi pilot uygulaması gerçekleştirildi. WFP yetkilisi Bernhard Kwatsch, bu uygulama ile ayda 150 bin dolar tasarruf edilerek bankalara ödenen ücretin yüzde 98’inin ortadan kaldırılabileceğinin keşfediliğini belirtti.

Her yıl Dünya Gıda Programı ile 80 ülkeden 100 milyon insana ulaşan Birleşmiş Milletler, merkezsiz blok zinciri teknolojisini kullanarak milyonlarca dolarlık banka havalesi ücretinden tasarruf edileceği ortaya konulduktan sonra Ethereum tabanlı Blockchain ödeme sistemini genişletiyor.

Dünya Gıda Programı’nın direktörü Robert Opp, Bloomberg‘e yaptığı açıklamada konuyla ilgili şöyle dedi:

“Blockchain teknolojisinin bankaların sunduğu hizmetlerin yerini alabileceğini keşfettik. Blockchain teknolojisi, muazzam miktarda veri sağlayarak işbirliğini geliştirmemize yardımcı oluyor.”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl