Reddit CEO’su, kripto planlarını anlattı: “Keşke 10 yıl önce yapsaymışız”

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sosyal paylaşım platformu Reddit’in CEO’su Steve Huffman, The Verge’e verdiği röportajda, web’i daha kullanıcı dostu hale getirme ve “herhangi bir kripto kelimesi kullanmama” planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Facebook ve Instagram, kullanıcıların NFT’lerini sergilemesinin yollarını artırdı. Spotify, sanatçıların NFT’leri profil resimleri olarak kullanmasına imkân tanıdı. Sosyal medya platformu Reddit de diğer şirketlerin NFT dediği ilk “blok zinciri destekli koleksiyonluk avatar” sistemini duyurdu. Birkaç sanatçı tarafından üretilen avatarlar, Reddit’in “Snoo” uzaylı maskotuna dayanıyor ve sitede profil resmi olarak kullanılabiliyor.

Reddit, milyonlarca kripto kullanıcısı oluşturmak istiyor

NFT’lerin satışı video oyun endüstrisinde, açgözlülük olarak karşılanarak oyuncular arasında öfke yaratıyor. Bununla birlikte Reddit’in duyurusu, NFT satışlarında yüzde 5’lik bir kesinti yapmasına rağmen çok fazla tartışmaya yol açmadı.

Şirket, bu ay bir adım daha ileri giderek 17 Ağustos’tan itibaren 10 milyon kullanıcıya ücretsiz koleksiyonluk avatarları dağıtmaya başladı. Reddit’e uzun süredir popüler katkılarda bulunan sadık kullanıcılara şimdiye kadar yaklaşık 50 bin koleksiyonluk avatar dağıtıldı.

Reddit’in kurucu ortağı ve CEO’su olan Huffman, Bitcoin‘in ilk günlerinden beri blok zincir teknolojilerinden etkilendiğini söyledi.

Avatarlar, Reddit’in blok zinciri keşifleri için doğal bir başlangıç olduğunu söyleyen Huffman, insanların bu özelliği Reddit’te, iMessage veya Snapchat’te olduğundan farklı kullandığını belirtti. Çünkü diğer platformlardaki avatarlar, kullanıcı fotoğraflarının çizgi versiyonu olarak kişinin kimliğini belli edebiliyor. Reddit’teki avatarlar ise, bir kullanıcının gerçek kimliğini ifşa etmeden kişiliğinin özelliklerini vurgulamak için tasarlandı.

“Keşke bunu 10 yıl önce yapsaymışız”

Huffman buna istinaden “Irkınızı ifşa etmeden hobinizi paylaşabilirsiniz. Yaşınızı veya cinsiyetinizi açıklamadan tarzınızın bir kısmını ortaya koyabilirsiniz” diyor.

Huffman ayrıca, “Orada kendi kimliğinizin bir kısmını kendi şartlarınıza göre yakalama fikri, tam da Reddit’lik bir şey. Keşke bunu 10 yıl önce yapsaymışız çünkü gerçekten Reddit’e uyuyor.” dedi.

Huffman, sanatçıların platformda avatar satmasına olanak sunmasının, Reddit kullanıcılarının diğer kullanıcılardan para kazanmasına yardımcı olmak için ayrı bir hedefle bağlantılı olduğunu söyledi. Ancak Reddit’in patronu, dijital ürünlerin onları oluşturan platform tarafından kontrol edildiği bir dünyadan da uzaklaşmak istediğinin altını çizdi.

“Kriptoların kattığı şey, dijital şeylere sahip olma becerisidir” diyen Huffman “Bundan önce, bir oyundaki gibi dijital ürünler yaratabiliyordunuz. Ancak bunlar nihayetinde onları oluşturan veya veri tabanını çalıştıran şirketin keyfine göre var oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Kripto tabirleri kafa karıştırıyor”

Huffman öte yandan kripto dünyasında kanayan bir yaraya da parmak bastı. Kripto kelimesi kullanmamaya gayret etiklerini söyleyen Huffman, “Bu sadece insanların kafasını karıştırıyor. Ekosistem çok kafa karıştırıcı. Bu şeylerin yarısını çözemiyorum.” dedi.

Huffman’ın mücadelesi, her kripto üreticisi gibi tüm bu kafa karıştırıcı terimleri ve sır dolu kullanıcı deneyimlerini soyutlama ve onları anlaşılabilir tanımlarla değiştirme yönünde. Yıllarca süren denemelere ve milyarlarca dolarlık yatırıma rağmen bugüne kadar çok az şirket bu konuda başarılı olabildi.

Reddit’in, video oyunu şirketlerinin blok zincir projelerini duyurduklarında yaşadıkları türden bir ters tepkiden önce araştırmalarını yürütmek zorunda olduğu söyleniyor. Huffman da bunu başarmaya kararlı olduğunu belirtti. Spekülasyon ve spekülatif haber karşıtı olduğunu söyleyen Huffman, ‘hype’ların içine çekilmek istemediğini ve iş modellerinin üç kuruş para kazanmak adına insanlara NFT satmak üzerine kurulu olmadığını belirtti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl