Ethereum Merge’de borsalar ne yapacak? Airdrop’lar nasıl olacak?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum’da beklenen geliştirme Merge yani Birleşme’de sona gelindi. Birçok geliştirici ve mühendis gibi yatırımcıların da heyecanla beklediği Merge konusunda borsalar da haftalardır önemli açıklamalar yapıyor.

Biz de Uzmancoin olarak borsaların bu açıklamalarını sizler için toplarladık ve büyük platformların Merge öncesi ve sonrasındaki politikalarını sizler için derledik. İşte Binance’ten Huobi’ye OKX’ten Kucoin’e kadar borsaların Merge politikaları…

Binance:

Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen Binance, ETH PoW olarak kabul edilen ve Merge güncellemesinin ardından ortaya çıkması beklenen coin’leri destekleyip desteklemeyeceğine henüz karar vermedi. Borsa bu konuda daha sonra açıklama yapacağını belirtirken 6 Eylül’de askıya alınan yatırma ve çekme işlemleri (ETH ve ERC-20 token’ları için) iki senaryo belirlendi.

A SENARYOSU’na göre eğer herhangi bir fork token’ı ortaya çıkmazsa Binance çekim ve yatırma işlemlerini anında açacak.

B SENARYOSU’nda ise PoS sisteminde çalışan Ethereum için ETH kısaltması kullanılacak ve yeni çıkan token’ların desteklenmesi durumunda ise yatırımcıların elde edeceği token sayısı 1’e 1 oranda dağıtılacak. ETH ve nd ERC-20 token’larındaki spot işlemler ise bu durumdan etkilenmeyecek ve aynı şekilde devam edecek.

Coinbase:

En büyük Ethereum stake edici platformlarından olan ABD merkezli Coinbase de, ETH PoW token’larını destekleyip desteklememe konusunda henüz kararını vermemiş olan platformlardan… Coinbase, bir fork token’ı ortaya çıkması halinde de bu token’ın dağıtımının (örn: 1 ETH sahibine 1 yeni ETH PoW token’ı verilmesi gibi…) nasıl yapılacağı konusundaki değerlendirmesini sürdürüyor.

Binance’te olduğu gibi Coinbase’de de trade işlemleri durdurulmadı ve devam ediyor. Yapılan açıklamada Merge esnasında yatırma ve çekme işlemlerinin ise askıya alınacağı belirtildi.

Bitfinex:

USDT ihraççısı Tether’in kardeş şirketi olan Bitfinex de ETH PoW token’larını destekleyip desteklemeyeceği konusunda araştırmaların devam ettiğini belirtti ve hala net bir açıklama yapmadı. Borsa Merge esnasında ETH ve ERC-20 token’larının çekim ve yatırma işlemlerini durdurabileceğini açıklasa da bu konuda da net bir söylem ortaya koymadı.

KuCoin:

Uzakdoğu merkezli Kucoin de 1 Eylül’de yaptığı açıklamada PoS’i destekleyeceği belirtmişti. ETH PoW konusunda net bir açıklama yapmayan borsa, fork token’ının desteklenmesi durumunda da dağıtımın 1’e 1 oranda yapılacağını duyurdu. 6 Eylül’de ETH ve ERC-20 token çekme ve yatırma işlemlerini durdurduğunu açıklayan borsa Merge sona erdiğinde bu işlemleri tekrardan açacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Ethereum’da Merge ile ilgili doğru bilinen 8 yanlış

BtcTurk:

BTCTurk de Merge ile ilgili bir açıklama yaptı ve ETH PoW token’larının desteklenip desteklenemeyeceği konusundaki kararın Birleşme’nin ardından verileceğini belirtti. Ethereum’da yatırma ve çekme işlemleri geçici olarak devre dışı bırakılacak ancak bu tarihler de henüz açıklanmadı.

OKX:

OKX borsası şu ana kadar ETH PoW token’larına destek vereceğini açıklayan nadir borsalardan… Token dağılımı ise ETH ile 1’e 1 şeklinde olacak. Şirket 5 Eylül’de yaptığı açıklamada ETH ile ERC-20 token’larının yatırma ile çekme işlemlerinin hem Bellatrix yükseltmesi hem de Paris katman güncellemesi esnasında askıya alınacağını açıklamıştı.

Herhangi bir fork token’ı çıkmaması durumunda is yatırma ve çekim işlemleri anında çalışmaya devam edecek.

Huobi:

Huobi borsası da ETH PoW token’larını desteklediğini belirtti ve 6 Eylül’de ETH ile ERC-20 token’larının yatırma ve çekim işlemlerini durdurdu. Şirket, ETH sahiplerinin cüzdan ekran görüntüleri alındıktan sonra 1’e 1 oranda ETH PoW token dağıtımı yapılacak.

FTX:

FTX borsası da, Merge’ün ardından bir fork token’ı çıkması halinde ETH sahiplerine 1’e 1 oranda yeni token’dan dağıtacak. Yeni token’ın listelenmesi konusundaki karar ise Merge’ün tamamlanmasının ardından verilecek. ETH, Ethereum PoS sisteminde kalan Ethereum’un kısaltması olarak kalacak.

Bellatrix katman güncellemesinden önce kapatılan ve daha sonra açılan yatırma ve çekme işlemleri ise 15 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Paris güncellemesinden yine yarım saat önce askıya alınacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl