Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, 7 Bitcoin’ini çaldırmış

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak bile deneyimli bir üçkağıtçının elinde, kendisini birkaç BTC'si çalınmış olarak bulmuş.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralarla ilgili bir aldatmacaya düşerseniz, muhtemelen bunu herkese açık olarak açıklamakta zorluk çekersiniz ve utanırsınız. Bununla birlikte, belki cesaretlenmelisiniz çünkü Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak bile deneyimli bir üçkağıtçının elinde, kendisini birkaç BTC’si çalınmış olarak bulmuş.

Wozniak, Ekonomik Times Global Business Zirvesi’nde, bu utanç verici olayla ilgili olarak, çalınmış bir kredi kartı numarası kullanan bir alıcıya yaklaşık 7 BTC’yi sattığını açıkladı.

Muhtemelen kartın gerçek sahibi tarafından ödeme iptal edildi, teknoloji ustasına boş bir Bitcoin cüzdanından başka bir şey kalmadı.

“Blockchain Bitcoin’lerin kimde olduğunu tanımlar… Bu dolandırıcılığın olmayacağı anlamına gelmez. 7 Bitcoin’im sahtekarlıkla benden çalındı. Birileri onları bir kredi kartıyla çevrimiçi olarak satın aldı ve kredi kartı ödemelerini iptal etti. Bu kadar kolay oldu! Ve çalınan bir kredi kartı numarasından alınmıştı, bu nedenle asla geri getiremezsiniz” dedi.

Wozniak Ocak ayında yaptığı açıklamada, amiral gemisi kripto paranın tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaştığında sahip olduğu Bitcoin’lerin çoğunu tasfiye ettiğini açıkladı, en çok Bitcoin’in faydaları ile ilgilendiğini ancak son zamanlarda fiyat hareketlerine kendisini fazlasıyla kaptırdığını söyledi.

Yine de olay merak uyandırıcıdır; çünkü sağduyulu birinin, satma işlemi gerçekleştikten sonra iptal edilebilecek bir kredi kartı ödemesi karşılığında (işlemler tersine çevrilemediğinden) bilinmeyen bir alıcıya satması düşünülemez.

ABD sakinleri, küçük ücretler talep eden ve satıcıları karşı taraf riskine karşı koruyan çeşitli aracılık ve ticaret platformlarını kullanabiliyorlar.

Wozniak, varlıklarını kabaca 700 $’lık değerde iken satın aldığını söylemesine rağmen, kaç tane BTC sahibi olduğunu asla açıklamadı.

Toplam bakiyesinin ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak Wozniak, kurumsal müşterilere yönelik kripto para satışlarını işleme koyan birçok OTC’den biri aracılığıyla işlemi tamamlamış olabilir.

Bununla birlikte, üretken girişimci ve yatırımcı Bitcoin’e olan ilgisini bir yatırım olarak değil “deney” olarak tanımladığı için belki de bir P2P ticareti yapmak istedi. Öyle görünüyor ki, bu süreçte pahalıya patlayan bir ders aldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl