AVAX suçlaması yapılan avukatlık şirketi, 1.4 trilyon $’lık davadan atıldı

New York'ta bir mahkeme, Avalanche şirketinden diğer firmalara dava açması için rüşvet aldığı iddia edilen Roche Freedman avukatlık şirketinin Tether ve Bitfinex davalarından çekilmesi yönünde bir karar aldı. Tether şirketi de yaptığı açıklamayla bu karardan duyduğu mutluluğu belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz aylarda Avalanche şirketinden, rakiplere karşı dava açılması karşılığında AVAX token ve şirket hisselerinin de dahil olduğu rüşvetler aldığını açıkladığı görüntüleri ortaya çıkan Kyle Roche’un şirketi Roche Freedman Hukuk Bürosu, Tether ve Bitfinex davalarından atıldı. Karar New York’taki bir mahkeme tarafından verildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasından 2 ay sonra gelen karar

Mahkeme kararının, Ağustos ayında Crypto Leaks adlı hesaptan ortaya atılan görüntülerin ardından gelmesi de dikkat çekiyor. Kyle Roche ise bu görüntülerin çarpıtıldığını, editlendiğini ve kendisinin açıklamalar esnasında sarhoş olduğunu belirtmişti.

1.4 trilyon dolar zarara uğratıldığını iddia ediyordu

Roche Freedman şirketi, kardeş firmalar olarak da bilinen Tether ile Bitfinex’e 2019 yılında toplu dava açmıştı. Hukuk bürosu, iki şirketi de yatırımcıları dolandırmak ve gelirlerini saklamakla itham etmiş, yatırımcıların da toplamda 1.4 trilyon dolar zarara uğradıklarını iddia etmişti. Kyle Roche şirketi TRON ve Binance’e (ABD kolu) karşı açtığı davalardan da, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından çekilmişti.

“Aşağılık ifadeler sonrası açıklamalar inandırıcı değildi”

En büyük sabit coin olan USDT’nin ihraççısı konumundaki Tether şirketi ise New York mahkemesinin aldığı bu kararı mutlulukla karşıladığını belirten bir açıklama yaptı.

Kyle Roche’un ortaya çıkan sözlerinden sonra iddiaları reddeden ikinci açıklamasını inandırıcı bulmadığını belirten Tether şirketi şu ifadeleri kullandı:

“Mahkemenin aldığı bu mantıklı karardan ötürü mutluyuz. Roche Freedman şirketinin kendisini, Kyle Roche’un aşağılık açıklamalarından ayrıma hamleleri inandırıcı değildi. Sektörün bu tür olaylarla gündeme gelmesi çok talihsiz bir durumdur. Birçoklarının telaffuz ettiği Vahşi Batı algısı aslında gerçekliğinden çok fantastik bir düşüncedir. Bu olaylar, her gün yapılan inovasyon çalışmalarını unutturmaktadır”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl