Bitcoin’de ender görülen bir veri, yükseliş umudunu artırdı

Bloomberg’ün paylaştığı bir gün içi fiyat hareketi incelemesinde, Bitcoin'in toparlanmasını bekleyen yıpranmış kripto para yatırımcılarının bir nebze de olsa teselli bulabileceği belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, en büyük kripto parada rallilerin habercisi olacak alışılmadık bir gün içi fiyat toparlanması yaşandı.

Habere göre, bu durum 13 Ekim’de işlem seansı sırasında Bitcoin’in yüzde 5’lik bir düşüşten yüzde 1’in üzerinde artışa geçmesiyle ortaya çıktı. O gün, S&P 500 piyasa endeksinde yaşanan ve stratejistleri şaşkına çeviren beş puanlık geri dönüş, bu geri dönüşü gölgede bırakmıştı.

Dört yılda benzer 15 an yaşandı

Haberde, Aralık 2018’den bu yana Bitcoin’in gün içi en az yüzde 5’lik bir düşüşü tersine çevirerek yine en az yüzde 1’lik bir kazançla tamamladığı 15 seansının olduğu hatırlatılıyor. Aktarılan verilerde, bu tür sinyallerden 60 gün sonra ortalama yüzde 19’luk bir ilerleme kaydedildiği bildiriliyor.

Bitcoin geçtiğimiz perşembe günü yaklaşık 19 bin 387 dolarla kapanış yapmadan 18 bin 201 dolara kadar gerilemişti. Bir numaralı kripto para, Fed’in faiz artışlarından da zarar görürken 2022 yılında yüzde 58 değer kaybetti.

Mevcut ortamda Bitcoin kalesini koruyor mu?

Sidney’deki dijital varlık borsası Independent Reserve’ün Satış Müdürü John Toro, “Mevcut enflasyonist ortam, kripto paralar da dahil olmak üzere riskli varlıklar için zorlayıcı olmaya devam ediyor ancak Bitcoin, 18 bin dolar civarında bir destek seviyesinde kalmaya devam etti” açıklamasında bulundu.

Bitcoin Haberleri

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl