Cardano üzerindeki ilk regüle sabit coin USDA, 2023 yılında hazır olacak

Özellikle son 1 yıldaki geliştirmeleriyle ses getiren Cardano ağındaki ABD dolarına dayalı olacak ilk sabit coin'in 2023 yılının ilk çeyreğinde çıkacağı belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cardano geliştiricisi şirketlerden Emurgo, 2023 yılının ilk çeyreği sona ermeden ağ üzerinde bi sabit coin çıkarmayı plânladığını açıkladı. Yeni sabit coin’in adı USDA olacak.

Cardano’nun ticari kolu olarak da görev yapan Emurgo, yaptığı açıklamada USDA’in ilk regüle sabit coin olacağını da iddia etti. USDA ayrıca, Emurgo’nun finansal hizmetler platormu olan Anzens’in de ilk ürünü olacak. Anzens, gerçek dünya ile kripto paralar arasında köprü olmayı amaçlıyor.

Tek sabit coin o değil

Öte yandan Cardano geliştiricilerinin üzerinde çalıştıkları tek sabit coin USDA değil. Cardano’nun Coti Network ile ortaklaşa çalıştığı ve bir algoritmik sabit coin olan Djed de yine bu anlamda merakla beklenen projelerden… Djed’in, Cardano ağındaki işlemleri çok daha ucuz ve zaman olarak da çok daha tahmin edilebilir hale getirmesi amaçlanıyor.

Ancak Djed konusunda ciddi bir gecikme olduğu da aşikar. Proje ekibi geçtiğimiz sene “Kısa süre içerisinde Djed çıkacak” açıklaması yapmıştı ancak algoritmik sabit coin hala hazır değil.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl