Ethereum test ağı Ropsten bu ay tamamen kapatılacak

Ethereum'un test ağlarından biri olan Ropsten Aralık ayının son 2 haftasında kapatılacak. Çekirdek geliştirici ekip ayrıca 2023'ün yarısında Rinkeby test ağını da kapatmayı hedefliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum ana ağının bir kopyası olan ve genelde birçok test ve denemeler için kullanılan Ropsten Network, ay sonunda tamamen kapatılacak.15 ile 31 Aralık tarihleri arasında altyapı sağlayıcıları Ropsten’in bakımlarını durduracaklar.

Ethereum çekirdek ekibinin yaptığı açıklamada, Doğrulayıcı nod’ların büyük bölümü 15-31 Aralık 2022 arasında kapatılacaktır. Ropsten, istemciler ve altyapı ile deneme ekipleri tarafından bundan sonra desteklenmeyecektir” denildi.

Çekirdek geliştiriciler Ropsten’in ardından bir test ağını da kapatacakalr. Rinkeby’nin de 2023’ün yarısında durdurulması bekleniyor. Ekip, Rinkeby uygulamalarının Goerli ya da Sepolia’ya geçirilmesi konusunda da geliştiricileri uyardı.

Bilindiği üzere Ethereum ekosisteminde, geliştiricilerin uygulamaları geliştirmesine ve ana ağa geçilmeden önce hataları denetlemesine olanak tanıyan birden fazla test ağı bulunuyor. Bu ağlar, onlara ihtiyaç duyulmadığında ise sistemden tamamen kaldırılıyorlar.

Yıllar boyunca Ropsten ve Rinkeby, Ethereum güncellemelerinin ana ağa geçmeden önce denetlenmesi için kullanıldılar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl