Standard Chartered raporu: Bitcoin’den altına geçiş olabilir

İngiltere merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered, 2023 yılı öngörülerini yazdığı bir raporu dün müşterileriyle paylaştı. Kripto şirketlerindeki çöküş ve emtialardaki artıştan ötürü Bitcoin'den altına bir geçiş olabileceğini belirten şirket yöneticisi Robertsen, en büyük kripto parada %70 gibi büyük bir düşüşün gelmesinin ise sürpriz olacağını aktardı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Standard Chartered şirketinin küresel araştırma birimi sorumlusu Eric Robertsen’a göre Bitcoin’de 5 bin dolar seviyesine doğru bir iniş, “sürpriz” sayılabilecek hareketler içerisinde yer alıyor.

“Kriptodaki sorunlar altına yarar”

Ancak Robertsen’ın dün şirket müşterileriyle paylaştığı piyasa raporunda, Bitcoin’den altın tarafına da bir geçiş olabileceği de belirtildi. Bitcoin’den “dijital altın” olarak bahsedilirken, buradan “gerçek metal”e %30 oranında bir geçiş olma ihtimali ise göz ardı edilmiyor. Bu geçişin en büyük sebepleri olarak ise kripto şirketlerindeki kötü gidişat ve iflas olayları ile beraber, Fed’in faiz artırımlarında artık frene basma hareketine geçme olasılığının artması gösterildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Rusya’da kripto madencilik cihaz satışları patladı

Raporda bir tahminde bulunmadığını belirten Robertsen, sadece piyasa içindeki genel kanıdan elde ettiği senaryoları dile getirdiğini aktardı. Robertsen her ne kadar tahminde bulunmadığını iletse de, sarı metalde ons için 2250 dolarlık hedef koydu ve “Kriptodaki problemlerden en çok fayda sağlayan altın olacak” dedi.

“Satışların büyük bölümü bitti ama…”

Öte yandan kripto paralarda satış gidişatının önemli bir bölümünün geride kaldığını düşünenler de var. Fundstrat’ın dijital varlık stratejisinden sorumlu yöneticisi olan Sean Farrell da, şirketin Cuma günü müşterilerine gönderdiği notta, “Zorunlu satışların” büyük bölümünün sona erdiğini düşündüklerini ancak kısa vadede hemen yükselişlerin gelmesi ve zararların kaaptılması ihtimalini fazla görmediklerini dile getirdi.

Bitcoin Haberleri

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl