Kullanıcılar kayıplar konusunda uyarıldı: Ren, protokolü sonlandırıyor

Alameda tarafından finansmanı sağlanan ve renBTC adındaki Wrapped Bitcoin (wBTC) varlığının ihraççısı olan Ren Protocol, 1.0 sürümünü kapatmayı planladığı için kullanıcılarını varlık kaybına bağlı potansiyel riskler konusunda uyardı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FTX borsası ve Alameda Research’ün iflasının sektörü maruz bıraktığı yaprak dökümü devam ediyor. Ren ekibi, Ren 1.0 olarak adlandırılan tokenize Bitcoin‘in yakında sonlandırılacağını bildirdi. Alameda Research’ün mali çöküşü finansman eksikliğine yol açtığından bu durum Ren 1.0’ın kapatılmasının birincil nedeni olarak görülüyor.

Yerini, yeni bir Ren 2.0 alacak

Ren’in Bitcoin sahiplerinin varlıklarını kilitlemelerine ve Ethereum‘da kullanılabilecek Wrapped bir sürümü basmalarına olanak tanıdığı mekanizması bir süredir beklemeye alınmıştı. Ren’in 1.0 sürümü kullanımdan kaldırıldıktan sonra, yerini topluluk tarafından işletilen yeni bir Ren 2.0 alacak.

“Token’ları derhal yakın” talimatı

Proje, potansiyel riske karşı bir önlem olarak, kullanıcılara Ethereum’da dolaşımda olan token’ları derhal yakmalarını ve en kısa süre içinde orijinal zincire geri talep etmeleri talimatını verdi. Ekip, “Ren 1.0 ve 2.0 arasındaki uyumluluk garanti edilemediğinden, Ren varlıklarının sahipleri mümkün olan en kısa sürede yerel zincirlere geri dönmeli veya bunları kaybetme riskini almalıdır.” açıklamasında bulundu.

The Block’un verilerine göre, şu anda Ethereum üzerinde 1130 renBTC (19,2 milyon dolar) bulunuyor. Ekip tarafından kaydedilenlere göre, 1.0 sürümü kullanımdan kaldırıldıktan sonra, sahiplerinin varlıklarını geri alamama olasılığı bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl