Kripto para piyasalarına ilişkin veriler sunan Glassnode şirketine göre kullanıcılar, Bitcoin’in 11 Mayıs’ta gerçekleşen blok ödülü yarılanmasını (halving) takiben borsalardan 23,540 BTC çekti.
Borsalardan çıkan miktar, Bitcoin’in çok sert bir düşüşle 3000 dolar seviyelerine gerilediği 12 Mart’tan bu yana devam eden genel bir eğilimin parçası. “Kara Perşembe” olarak adlandırılan o günden beri borsalardaki Bitcoin sayısı, 2 milyon 634 binden 2 milyon 332 bine indi. Arada yaklaşık 302 binlik bir fark oluşurken bunun dolar cinsinden değeri, mevcut fiyatlarla 2 milyar 800 milyon dolar ediyor.
Kara Perşembe’den beri sert düşüyor
Kullanıcıların borsalardan paralarını çekmesinin bir yükseliş işareti olabileceği değerlendiriliyor. Yatırımcıların BTC’lerini borsada tutmayıp çekmesi, bunları yakın zamanda satmak istemediklerini gösteriyor. Borsaların BTC cüzdanları, böyle dik bir düşüşü uzun dönemdir yaşamıyor. 2019 yılının Mayıs ayından bu yana sayı, giderek artış gösteriyordu ve Kara Perşembe öncesinde, Şubat ayında zirveye ulaşmıştı.
Son olarak piyasa değeri ile en büyük kripto para Bitcoin, son 24 saatte yüzde 4’ün üzerinde değer kazandı. Kripto para, haberin yayına girdiği dakikalarda, Bitstamp borsasında 9270 dolardan el değiştiriyor.