“Bitcoin, 2018’in sonuna kadar dünya enerjisinin yüzde 0,5’ini kullanacak”

Ekonomist Alex de Vries, Bitcoin (BTC) madenciliğinin 2018 yılının sonuna kadar dünya enerjisinin yüzde 0,5'ini kullanacağını söyledi.

Geçtiğimiz gün, “Bitcoin’s Growing Energy Problem” (Bitcoin’in Büyüyen Enerji Problemi) adlı makaleyi yayınlayan ekonomist Alex de Vries, Independent’a, Bitcoin (BTC) madenciliğinin 2018 yılının sonuna kadar dünya enerjisinin yüzde 0,5’ini kullanacağını söyledi.

De Vries, BTC ağının halihazırda yaklaşık 2.55 GW elektriği tükettiği ve gelecekte 7.67 GW tüketmeye yöneldiği (referans olarak, İrlanda 3.1 GW ve Avusturya 8.2 GW tüketiyor) için bu tüketimin ağın büyük bir problemi olduğunu ve bu problemin hızla büyüdüğünü ifade etti.

Ancak Lightning Network gibi çözümlerin bu durumu hafifletebileceğine dikkat çekti.

Bitcoin madenciliği, enerji gerektiren bir iş. Şubat ayında, İzlanda’da kripto madenciliği faaliyetlerinin 2018 yılında hanelere göre daha fazla enerji tüketeceği bildirilmişti.

Bitcoin madenciliğinin çevre için aşırı derecede zararlı olup olmadığı tartışması bazı kesimler tarafından önemsiz bir konu olarak görülüyor.

Ancak De Vries çevre konusuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Olağan finansal sisteme kıyasla aşırı bir fark var ve bu artan elektrik talebi, iklim hedeflerimize ulaşmamıza kesinlikle yardımcı olmayacak.”

Bu bilimsel çalışma, farklı Bitcoin madencileri ve onların bireysel enerji kullanımlarını ayrıntılı olarak inceliyor.

De Vries, her makinenin kullanım ömrü boyunca ne kadar enerji kullandığını göstermesi için Bitmain’in Antminer’larını kullanıyor.

Ayrıca De Vries bu çalışmasının dünyanın bu konu hakkında daha bilimsel tartışmaya ihtiyacı olduğuna inandığı için bir başlangıç olmasını umuyor.

Bütün bu negatif yönlerin tersine, Bitcoin’in arkasındaki teknoloji olan Blockchain, bazı durumlarda çevresel etkiyi hafifletmek için kullanılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl