Norveçli bir adam, yüz yüze Bitcoin sattığı bir kişi tarafından işlemin tamamlanmasından sonra vahşice bıçaklanarak öldürüldü. Konuyu araştıranlar, iki olayın bağlantılı olabileceğine inanıyorlar.
Norveç merkezli haber organı TV2’ye göre, olay Pazartesi günü sabah saatlerinde Oslo’da genellikle varlıklı insanların yaşadığını bir mahalle olan Majorstuen’de yaşandı.
TV2’ye konuşan polis kaynakları, 24 yaşındaki cinayet kurbanının olaydan kısa bir önce bir Bitcoin ticaretini tamamladığını ve sosyal çevresinde yer alan kişilerin kurbanın kripto para ilişkilerini bildiğini söylediler.
Oslo polis departmanının istihbarat ve soruşturma birimi başkanı olan Grete Llen Metlid, soruşturmacıların cinayetin Bitcoin bağlantısı üzerinde durduğunu belirtti fakat daha fazla ayrıntı vermedi.
Metlid, “Olayın Bitcoin yönünün farkındayız fakat şu anda konuyla ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğiz.” dedi.
Şu ana kadar polis ekipleri herhangi bir şüpheliyi tutuklamadı.
Haber: CCN
→ ABD KOLLUK KUVVETLERİ GELECEK AY İHALE İLE BITCOIN SATACAK