Bitcoin ağı, geçtiğimiz yıl Bitcoin’e olan yoğun talepten ötürü zaman zaman tıkandı. Bu işlem sürelerinde gecikmeye ve işlem ücretlerinde artışa neden oldu. Bitcoin transfer etmenin maliyeti 30 doların üzerine çıktı. Bu durum o dönem birçok insanı Bitcoin kullanmaktan uzaklaştırdı. Hatta BitPay gibi önemli birkaç şirket, Bitcoin ödemeleri için 100 dolar gibi bir minimum sınır koyma kararı bile almıştı.
SegWit’in benimsenmesinin tüm bu sorunları çözüme kavuşturacağı düşünülüyordu. Neyse ki Bitcoin dünyasındaki büyük oyuncular, müşterilerden gelen talebin de etkisiyle SegWit’i benimseme yönünde bir karar alarak bu teknolojinin son aylarda hızla büyümesini sağladılar.
Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Coinbase ve Bitfinex gibi büyük borsalar birbiri ardına SegWit desteği verme kararı almışlardı. Borsaların bu kararı öncesinde SegWit’in kullanım oranı yüzde 15’lerde geziniyordu.
40 barajını aştı
Borsaların aldığı kararla birlikte artan SegWit kullanımı, büyümeyi sürdürüyor. Transactionfee.info’dan elde edilen verilere göre SegWit’in kullanım oranı, 15 Temmuz 2018 itibari ile 40 barajını aşarak yüzde 40.3’e ulaştı ve tarihi bir zirve elde etti.
SegWit’in artan kabulu, Bitcoin’le neredeyse sıfıra yakın ücretlerle anında işlem yapmayı mümkün kılacak Lightning Network teknolojisinin uygulanmasına da zemin hazırlayacak.
→ GELECEK HAFTA SONU BITCOIN İÇİN CİDDİ SONUÇLARA GEBE