BofA kripto stratejisti: 30 trilyon dolar, Satoshi’nin istediği yere gitmeyecek!

Bank of America'nın kripto para stratejisti Alkesh Shah, dijital varlık endüstrisinin Satoshi Nakamoto'nun istediği yönde gitmediğini söyledi. Satoshi'nin, Bitcoin'i 2008 yılında merkeziyetsizlik ve anonimlik için yarattığını belirten stratejist, "Endüstrinin gittiği yer şu anda burası değil" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Amerikan yatırım bankası ve finans kurumu Bank of America’nın küresel kripto para ve dijital varlık stratejisti Alkesh Shah, Columbia Business School’un düzenlediği bir web konferansına katıldı ve kripto para endüstrisinin, Bitcoin‘in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun istediği yönde gitmediğini belirtti.

“Tam merkeziyetsizlik ve anonimlik olmadı”

Satoshi’nin 2008 yılında Bitcoin’i tam merkeziyetsizlik ve anonimlik için yarattığını söyleyen Shah, şu ifadeleri kullandı:

“Artık kripto para sektörü daha az merkeziyetsiz ve daha güvenli hale geldi. Ben bunun olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ben internet ile büyüdüm. İnternet, merkeziyetsiz ve herkesin her şey olabildiği bir yerdi. Kendi kimliğinizi açık etmeniz gerekmiyordu. Ancak en sonunda belli güven konuları yüzünden, yönetişim olsun istedik. Bir hizmet alındığı zaman sorun çıkıyorsa ve biz bunun regülatörler tarafından düzeltilmesini istiyorsak, o zaman ekosistem güvenli ve gerçek hale geliyor. Son 2 senede 1.5 trilyon dolar bu yüzden kripto paralara kaydı. Ama bu Satoshi’nin istediği tarz bir sistem değil”

“30 trilyon dolar yarı-merkezi yere kayacak”

Kripto para endüstrisinin gittiği yön ve sektöre giren para anlamında büyük bir tahminde de bulunan BofA stratejisti şunları söyledi:

“Eğer önümüzdeki yıllarda 30 trilyon dolarlık payın ekosistem içinde kayacağı yönü görmek istiyorsam yarı-merkezi olan sistemlere bakardım. Bunlar, merkeziyetsiz bir blok zincire sahip olup, arkasında merkezi bir kurum ya da şirketin çalıştığı sistemlerdir”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl