Yunan regülatörden onay çıkmayacağını görüp önceden lisans başvurusunu geri çeken Binance, yeni bir başvuru yapmaya hazırlanırken, eski CEO Changpeng Zhao ise önemli bir iddia ortaya attı.
“Politik müdahale oldu”
Yunanistan’a yaptıkları başvurunun tamamen kurallara uygun olduğunu belirten CZ şu ifadeleri kullandı:
“Aslında bizim başvurumuzu almak isteyen iki ülke vardı. Binance lisansını kendileri vermek istiyordu. Bu konuda kendi aralarında bile yarışıyorlardı. Ama başka güçler de oyunun içindeydi. Karşı olanlar da vardı. Şunu söylemeliyim ki başvuru tamamen kurallara uygundu. Ama son anda bazı politik güçler devreye girdi”
Lagarde iddiasını ne doğruladı ne yalanladı!
The Block’un Youtube kanalındaki röportajda CZ’ye AB Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın da etkisi olup olamayacağı da soruldu. Ünlü yönetici bu konuda sessiz kaldı:
“Ben de internette aynı bilgileri gördüm. Lagarde’ın herhangi bir şeyi engellediğine dair doğrudan bir bilgim yok. Binance’in de böyle bir bilgiye sahip olduğunu duymadım”