Ocak ayında Ethereum blok zincirinde birebir Bitcoin ile desteklenecek olan yeni bir token çıkarılacak.
Girişimin arkasındaki şirketler arsaında merkezsiz kripto para değişim startup’ları Kyber Network ve Republic Protocol ile birlikte kripto para emanet şirketi BitGo bulunuyor. Dahası, token’ın benimsenmesini desteklemek için bir dizi Ethereum’a dayalı projenin de devrede olduğu bildirildi.
Bu projeler arasında MakerDAO, Dharma, Airswap, Gnosis, IDEX, Radar Relay, Compound, DDEX, Hydro Protocol, Set Protocol ve Prycto yer alıyor.
Bitcoin’in kullanımını eşler arası ödeme aracı olmanın ötesine taşımayı amaçlayan Wrapped Bitcoin ya da WBTC token’ı, Ethereum üzerinde çalışan herhangi bir merkezsiz uygulama için Bitcoin kullanımını kolaylaştıracak.
BitGo’nun CTO’su Benedict Chan, “İki dünyanın en iyisi” dediği WBTC’yi hem Bitcoin’in istikrarı hem de Ethereum’un esnekliğine sahip token olarak karakterize etti.
BitGo, Ethereum blok zincirinde dolaşımdaki tüm WBTC token’larını desteklemek için bir Bitcoin rezervi bulunduracak.
İtibari paralara endekslenmiş diğer sabit kripto paraların aksine WBTC token’ları, iki blok zincirinde doğrudan doğrulanabilir tam bir rezerv kanıtı (proof-of-rezerves) özelliğine sahip olacak.
Bitcoin emanetçisi BitGo dışında ayrıca WBTC token’larını tüm kullanıcılara yaymak ve paraya çevirmekten sorumlu kayıtlı satıcılar bulunacak. Şu anda Kyber Network ve Republic Protocol olarak listelenen satıcılar, atomic swap’lar şeklinde WBTC’nin Bitcoin ve tersi için transferlerini tamamlıyor.
Kyber Network’ün CEO’su Loi Luu, WBTC’nin gelecek yılın Ocak ayında resmi olarak faaliyete geçecek olması ile birlikte merkezi olmayan özerk bir organizasyonun da projenin devam eden gelişimini denetlemekele görevlendirileceğini vurguladı.
Haber: CoinDesk
→ VISA’NIN CEO’SU: GEREKİRSE BİZ DE KRİPTOYA GİRERİZ