
İsrailli yetkililer, İran lehine çalışan casusları yakalamaya devam ediyor. Son olarak pazar günü Tel Aviv’de, kripto para karşılığı casusluk yapan bir kişi yakalandı. Or Beilin adındaki kişinin evinde bazı saklama ve iletişim cihazları da bulundu.
Binlerce dolar toplamış
27 yaşındaki şüphelinin İranlılar için istihbarat topladığı ve aynı zamanda kritik noktaların fotoğraflarını çektiği belirtiliyor. Beilin’in görev başına 500 dolar aldığı ve şu ana kadar da binlerce dolar topladığı ifade edildi.
İsrailli yetkililer, İranlıların casusluk iletişimlerini sosyal medya üzerinden yaptıklarını düşünüyor.
Netanyahu’nun oğlunun nişanlısı hakkında bilgi…
Geçtiğimiz ay da Dmitri Cohen adında bir kişi, İsrail Başbakanı Netayahu’nun oğlunun nişanlısı olan Amit Yardeni hakkında bilgi toplamaya çalışırken yakalanmıştı. Cohen’in de görev başına 500 dolar aldığı belirtildi.
İsrailliler, casusluk faaliyetlerinden ötürü geçen ay ismi açıklanmayan bir kişiyi daha yakalamışlardı.