Kripto para borsası Paribu’nun CEO’su Yasin Oral, Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Kripto Para programına konuk oldu. Oral, şu anda 600 binin üzerinde kullanıcıları bulunduğu ve günlük ortalama işlem hacimlerinin 12 milyon dolar olduğunu söyledi. “Bazen günlük 30 milyon dolar işlem hacmi yaptığımız zamanlar da oluyor.” diyen Oral, 2017 yılının sonundaki hareketli zamanlarda Paribu’nun dünyanın en büyük 16. kripto para borsası haline geldiğini ifade etti ve ekledi: “Paribu’yu dünya markası yapmak üzereyiz.”
Program sırasında Paribu’daki kripto paralarla ilişkili bir soru üzerine Oral, “Teknik olarak Paribu’ya çok daha fazla kripto para koyabiliriz ancak bizim 18 ana kriter, 54 alt kriter olmak üzere çok önemli filtrelerimiz var. Tüm kripto paraları bu kriterlerden geçtikten sonra listeleyebiliyoruz.” dedi.
“Kaldıraçlı işlemler gelirlerimizi ciddi oranda artıracaktır ama hassasiyetlerimiz çok farklı”
Oral, daha sonra son dönemde kripto para borsalarının birbiri ardına devreye aldığı kaldıraçlı işlem konusuna değindi ve “Paribu olarak kaldıraçlı işlemlere izin veriyor olsak gelirlerimiz ciddi oranda artacaktır ama bizim orada hassasiyetlerimiz çok farklı. Çoğu zaman atlanan bir konu var. Paribu müşterilerinin büyük bir kısmı daha önce klasik finansal enstrümanlarla hiç tanışmamış insanlar. Bu insanların ellerine böyle bir oyuncak verdiğimizde çok sıkıntılı sonuçlar elde edebiliriz. Kaldı ki bunu forex piyasalarında çok net gördük. Ayrıca regülasyonların herhangi bir belirleyiciliği olmadan adım atmak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.
“Çok güzel projeler yolda”
Paribu CEO’su son olarak 2020 yılında yapacak oldukları geliştirmeleri sıraladı ve bu konuda şu açıklamalarda bulundu:
“Paribu olarak önceliğimiz kripto paraların gündelik hayatta kullanımını kolaylaştırmak. Bunun için çalışmalarımız var. Kripto paraların gündelik hayatta kullanımı çok kolay değil ancak bir dijital para platformu buna öncülük edebilir. Yakın zamanda bazı şeyleri açıklayacağız. Orada çok güzel projeler çıkacak. Onun haricinde dünyada pek çok Blockchain teknolojisi varken Türkiye’de elle tutulur proje çok göremiyoruz. Açıkçası sektördeki yerimiz bizi bu konuda vazifeli kılıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Akademi kurmak üzereyiz. Kendi blok zinciri teknolojimizi yapmak üzereyiz. Paribu’da listelemediğimiz coin’ler var ve bunlar tamamen gizliliğe odaklı olanlar. Bunlar kara paranın rahatlıkla döndürülebildiği yerler. Biz bunun aracısı olmak istemiyoruz. Diğer tarafından Bitcoin gibi mahremiyetin açık olduğu zincirlerde de her şey açık ve herkes her şeyi görebiliyor. Bunun bir arası olmalı ve biz bunu doldurmak için çalışma başlattık. Kendi içimizde ödeme sistemleriyle alakalı geliştirdiğimiz projeler var. Bunların birçoğu 2020’nin ilk yarısında bitecek diye tahmin ediyorum. Çok yakın zamanda açıklayacağız.”
Hüseyin
Gecen hacklendiğinizde parası borsanızda olan insanlara açıklama yapamayacak kadar aciz bir borsa.
OYUNWON PARS
Kaldıraçlı sistem dediğin bildiğin kumar o yüzden türkiye de pek mümkün değil.
MASAK ciddi anlamda problem yaratacaktır .