Ripple’dan işlemlerin “değersiz” olduğu iddialarına yanıt

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple şirketi, Mart ayında Cornell Üniversitesi’nin internet sitesinde yayınlanan ve tüm XRP işlemlerinin sadece yüzde 2’sinin gerçek değer aktarımı olduğunu belirten araştırmaya yanıt verdi. Araştırmaya göre, XRP defterindeki işlemlerin çoğunun sıfır değeri vardı.

Ripple iddiaları reddetmedi

Ripple’dan ise bu makaleye bir tepki geldi ancak iddiaları redderek değil. Hatta CTO David Schwartz raporun doğruyu gösterdiğini, bunun ise sadece defterin hızını, kapasitesini ve maliyetin düşüklüğünü kanıtladığını belirtti.

San Francisco merkezli girişimin uzun süredir bir üyesi olan ve aynı zamanda XRP Ledger’ın öncüsü konumunda bulunan Schwartz’a, XRP’nin “boş” işlemleri hakkında Twitter’da sorular soruldu.

Schwartz konuyla ilgili, “Ben buna inanıyorum. İşlemler çok hızlı ve ucuz. Defterin kapasitesi çok büyük ve sıfır değere yakın birçok işlem yapılmak için uygun. Ayrıca kısa zaman önce de halka açık bütün Blockchain merkeziyetsiz ağlarının yüzde 50’si XRPL tabanlıydı” dedi.

Schwartz, işlemlerin çoğunun, emir defterlerindeki pozisyonlar üzerinde savaşan ‘bot’lar gibi göründüğünü ve bunların çok azının kötü amaçlı olduğunu belirtti. CTO ayrıca, spam gönderenler için önlem almanın da XRP’nin günlük trader’ları için ciddi bir maliyet getireceğini söyledi.

Schwartz “Bazı işlem spam’leri, diğer işlemler tarafından da kullanılan bazı tuhaflıklar düzeltilerek önlenebilir. Ancak bunların çoğu defterin kullanımı çok ucuz olduğu için oluşuyor. Fiyatı artırmak belki spam’in önüne geçebilir ancak aynı zamanda değerli işlemlerin de önüne geçecektir. Sansürü olabildiğince zorlaştırmak için baştan sona tasarlanmış merkeziyetsiz ve halka açık bir sistem, işlemler çok pahalı olmadığı sürece bu sorunu yaşayacaktır. Çok da zararı olmayan bir sorunu çözmek için neyi feda etmek istiyorsun?” yorumunu yaptı.

Cornell Üniversitesi tarafından yayınlanan ve Imperial College London’daki bir yazılım mühendisi ve doktora öğrencisi tarafından yürütülen araştırma, spam’lerin domine etiği EOS ve Tezos ağlarındaki sorunları da ortaya çıkardı.

Araştırma makalesinde, “EOS’taki işlemlerin yüzde 95’i, şu anda değersiz olan bir token’ın ‘airdrop’ları ile tetikleniyor. Tezos’ta ise verilerin yüzde 82’si konsensüsün sağlanamsı için kullanıldı” denildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl