Sakladığı varlıkların toplam değeri 50 trilyon doları aşan State Street de blok zinciri ve tokenizasyon dünyasına geliyor. Yapılan açıklamaya göre banka bundan sonra tokenize fonlar ve blok zinciri üzerindeki diğer işlemler konusunda altyapı hizmetleri de verecek.
Şirketin, BlackRock gibi kendi fonunu (BUIDL) kurmak yerine, bu tarz fonların çalışabileceği sistemi geliştirmesi de gözlerden kaçmıyor.
Açıklamada sistemin State Street’in dijital varlık platformu üzerinden çalışacağı kaydedildi. Böylece yatırımcılar ve kurumlar, dijital ve geleneksel varlıkları tek bir çatı altında görebilecek ve yönetebilecek.
Neden Lüksemburg?
Bilindiği gibi ABD’de tokenizasyon konusunda net adımlar hala atılmadı. Örnek olarak Robinhood ve Coinbase tokenize hisse senetleri işlemleri hizmetlerini ABD’de kullanıcılara sunamıyorlar. Ancak Avrupa başta olmak üzere birçok ayrgı bölgesinde bunu yapabiliyorlar.
State Street’in açıklamasında ayrıca Lüksemburg’un dünyanın en büyük fon merkezlerinden biri olması da sebeplerden biri olarak gösterildi. Regülasyonların da esnek olması bankanın bu ülkeyi seçmesini kolaylaştırdı.