Haberler

2024 Bitcoin tahminleri: Analistler ne diyor? Yorumlar ve tahminler

Bitcoin ve kripto paralarla ilgili merak edilenlerin başında fiyat tahminleri geliyor. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ayı piyasası umutları tükenme noktasına getirdi. Bu nedenle Bitcoin’in 2024’te bir kırılma yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Analist ve uzmanlar, 2024 Bitcoin tahminleri için ne diyor?

Öncelikle 2024’te Bitcoin fiyatına yükseltebilecek bir dizi olası gelişmeden söz etmek gerekiyor. Bunların başında ise Bitcoin’deki blok ödülü yarılanması, yani halving var. Ek olarak Fed’in para politikasında değişikliğe giderek faizleri düşürmeye başlaması da bir başka olasılık. Analistler, spot Bitcoin ETF‘lerine onay verilmesinin de fiyatı destekleyebileceği görüşünde. Böyle bir onayın 2023 veya 2024’te verilme ihtimali yüksek.

Bilançosunda 150 binden fazla BTC olan MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, 2024’ün harika bir yıl olacağını söylüyor. Saylor, “Bitcoin, önümüzdeki 12 ay içinde her zamankinden daha heyecan verici olacak. 2022’de zor bir yıl geçirdik ama 2023’te coşkuyu tekrar yakaladık ve 2024 harika olacak.” diyor.

Okumadan geçmeyin! | Bitcoin ne zaman yükselecek?

2024 Bitcoin tahminleri hakkında fikir belirten Michael Saylor, çok heyecan verici bir yıl olacağını söyledi.

Geçmişte Satoshi Nakamoto olduğu iddia edilen ünlü Bitcoin geliştiricisi Adam Back da 2024’ten umutlu. Back, Bitcoin’in 2024’teki halving öncesinde 100 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. Ayrıca, bu tahmini için 1 milyon satoshi’sine bahse de girdi.

Kripto para alanındaki büyük yatırım şirketlerinden Pantera Capital, 2024 yılı için altı haneli tahmin yaptı. Şirket, bir numaralı kripto paranın 148 bin dolar olacağını öngörüyor. Pantera Capital, bu seviyenin halving sonrası geleceğini iddia etti.

Öte yandan danışmanlık şirketi Fundstrat da halving’i işaret ediyor. Wall Street şirketi, Bitcoin ETF kabulünün talebi ciddi şekilde artırabileceğini düşünüyor. Fundstrat, bu nedenle Bitcoin’in halving öncesi 180 bin dolara çıkabileceğini belirtti.

Son olarak bankacılık devi Standard Chartered, fiyatın 2024’ün sonunda 120 bin dolara ulaşma potansiyeli taşıdığını yazdı. Banka, daha önce 100 bin dolar olan fiyat tahminini 120 bin dolara çıkardı.

ChatGPT’ten 2024 Bitcoin tahmini

Yapay zeka yıldızı ChatGPT’ye Bitcoin hakkındaki düşünceleri de soruldu. ChatGPT, 2024 yılı için 150 bin dolarlık fiyat tahmini yaptı. Şunu hatırlatmakta fayda var ki ChatGPT, Bitcoin sorularına zaman zaman birçok farklı cevap da veriyor. Bot ayrıca, tahminlerini vermeden önce de, kendisinin sadece bir sohbet ve yazı botu olduğunu ve geleceği görmesinin imkansız olduğunu söylüyor.

Bitcoin 2024’te ne kadar olur?

Bitcoin’in gelecekte hangi fiyat seviyelerinde olacağını öngörmek zor. Dünyada yaşanan bir önemli gelişme, gidişatın yönünü değiştirebileceğinden tahminler yanıltıcı olabilir. Bu konuda geçmişteki fiyat hareketlerine bakarak sadece çıkarımlar yapmak mümkün. Analistlerin çoğu, bu verilerden hareketle 2024 yılında Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyor. 2024 yılı için Bitcoin fiyat tahminlerinin ortalaması ise 100 bin doların üzerinde.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Leave a Comment
Paylaş
Tarafından Yayınlandı
Burak Köse

yakın zamanda Gönderilenler

Swift, kripto ve tokenizasyon testlerine başlıyor: Dünyanın en büyük bankaları da katılacak

Geçtiğimiz haftalarda fiat para tokenizasyon denemelerini açıklayan küresel ödeme ağı Swift, içinde kripto paraların da…

3 Ekim 2024

Standard Chartered’dan “Düşüş gelebilir” analizi: Zaman verdiler

İran'ın İsrail'e geçtiğimiz akşamki saldırısından sonra artan jeopolitik gerilim Standard Chartered analistlerinin son raporuna da…

3 Ekim 2024

Metaplanet Bitcoin ile trade yapmaya da başladı: 24 BTC kazandılar

Bu sene Bitcoin alımlarına başlayan ve en büyük kripto parayı rezerv varlık da ilan eden…

3 Ekim 2024

Ether balinası on milyonlarca dolarlık satışlarını sürdürüyor

Ethereum ICO'su döneminde 46 bin dolarlık ETH ede eden ve şu andaki token'larının değeri 350…

3 Ekim 2024

Ripple’dan SEC’ye karşı temyiz hamlesi: “Onlar için utanç verici”

SEC'nin dün akşam saatlerinde Ripple davasında itiraz hakkını kullanması karşı tarafı da harekete geçirdi. Ripple…

3 Ekim 2024

Binance’ten 7 token için önemli açıklama: Bazıları İzleme Listesi’ne alındı

Binance borsası 5 kripto projesini İzleme Listesi'ne aldığını, 2 token'ı ise Tohum Kategorisi'nden çıkaracağını duyurdu.…

3 Ekim 2024