Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasası, spot ETF’lerin Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisine ilişkin spekülasyonlarla çalkalanıyor. BlackRock ve Fidelity gibi büyük finans kurumları Bitcoin spot ETF’lerine olan ilgilerini göstererek yatırımcı güveninin artmasına ve BTC fiyatının yükselmesini sağladılar.

CryptoQuant tarafından sağlanan blok zinciri analizi de Bitcoin madencilerinin son zamanlarda borsalara toplam değerleri 1 milyar doları aşan miktarda BTC gönderdiğini ortaya koydu. Öte yandan bu büyük transferin Bitcoin üzerinde satış baskısı yarattığı şeklinde yorumlanmaması gerektiği de belirtiliyor.

Analize göre, türev borsalarına aktarılan yaklaşık 33 bin 860 BTC’nin büyük bir kısmı madencilerin özel cüzdanlarına geri yüklendi. CryptoQuant araştırmacısı Cauê Oliveira, madencilerin yeni ürettikleri coin’leri türev ürün işlemlerinde teminat olarak kullanıyor olabileceklerini ifade etti.

Oliveira, “Piyasanın genel hissiyatının tersi yönde risk alınan hedge işlemleri, bu tür alım satım işlemlerine iyi bir örnektir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – 13 yıldır hareket etmeyen cüzdanlardan Bitcoin transferi

Bitcoin madencilerinin rezervlerinde 8 bin BTC’lik eksilme

CryptoQuant, madencilerin de bu dönemde rezervlerinde yaklaşık 8 bin BTC’lik bir azalma gördüğünü bildirdi. Tipik olarak bu, BTC üzerindeki satış baskısına büyük bir katkı ve büyük bir düşüş işareti olarak değerlendirilebiliyor. Oliveira ise 1 milyar dolar değerindeki transferlere rağmen, çoğu coin spot borsalara gitmediğinden, bu faaliyetin BTC fiyatı üzerindeki satış baskısını önemli ölçüde etkilemediğini öne sürdü. Ayrıca madencilerin varlıklarını doğrudan satmak yerine türev piyasasında alım satım faaliyetlerinde bulunduklarını vurguladı.

Bir numaralı kripto para Bitcoin, BlackRock’ın başvurusundan bu yana yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl