Poly Network hack’lendi: Hacker’lar milyarlarca token bastı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Çapraz zincir protokolü Poly Network, hacker saldırısının kurbanı oldu. 2021 yılında yaşadığı hack sonucunda 600 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı Poly Network, dün akşam saatlerinde ikinci kez büyük bir saldırıya uğradı.

Ağı ele geçirmeyi başaran hacker’lar, milyarlarca token bastı. Bunlar arasında layer-2 ağı Metis üzerinde basılan 99 milyon 999 bin BNB, 10 milyar BUSD, Heco’da basılan 999 trilyon SHIB ve daha az bilinen bazı token’lar yer aldı.

Lookonchain’e göre, hacker’lar şimdiye kadar 94 milyar SHIB satarak 360 ETH, 495 milyon COOK satarak 16 ETH ve 15 milyon RFUEL satarak 27 ETH elde etti.

Öte yandan Metis’ten yapılan açıklamada, yeni basılan BNB ve BUSD’leri satmak için likidite bulunmadığını ve tüm fonların güvende olduğu belirtildi.

Poly Network’ten de şu açıklama yapıldı:

“Değerli kullanıcılarımız, Poly Network’ün yakın zamanda gerçekleşen bir saldırı nedeniyle hizmetlerini geçici olarak askıya aldığını bildirmek isteriz. İlgili taraflarla aktif olarak iletişim halindeyiz ve etkilenen varlıkların kapsamını özenle değerlendiriyoruz. Ayrıca, bu sorunu çözmede bize destek olmaları için siber güvenlik uzmanlarından yardım bekliyoruz. Anlayışınız için gerçekten minnettarız ve sizi bu olayla ilgili son gelişmelerden derhal haberdar edeceğimizden emin olmanızı istiyoruz.”

Binance CEO’su: Kullanıcılarımızı etkilemiyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise saldırının Binance kullanıcılarını etkilemediğini, Binance’in söz konusu ağı desteklemediğini ifade etti. Zhao, “Güvenlik ekibimiz, soruşturma süreçlerinde yine de onlara yardımcı olmaktadır.” dedi.

Son olarak blok zinciri güvenlik şirketi SlowMist’in kurucusu Yu Xian, saldırıyla ilgili endişeye gerek olmadığını, hacker’ların çaldıkları 4.2 milyar dolarlık varlığının büyük ölçüde değersiz olduğunu ve gerçek varlıklara dönüşmeyeceklerini söyledi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl