Bitcoin’de balina bakiyesi tüm zamanların en büyük düşüşünü yaşadı: Glassnode

Bitcoin balinaları durağan olan piyasa koşullarında daha fazla coin almaya devam ederken Glassnode ise bu büyük hesaplar arasında büyük bir değişime işaret etti. Toplam balina bakiyesi 30 Mayıs'tan bu yana rekor seviyede düşerken, kısa vadeli büyük yatırımcılar piyasayı şu an için domine ediyorlar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Zincir üstü veri platformu Glassnode, haftalık raporunda toplam balina bakiyesinin 30 Mayıs’tan bu yana tarihin en büyük düşüşünü yaşadığını aktardı. Bu süreçte balinaların ellerindeki toplam BTC sayısı yaklaşık 255 bin adet azaldı. Platform bu veriyi balina hesapları ile borsalar arasındaki akışı inceleyerek elde etti.

Glassnode’a göre bu trend büyük bir değişime işaret ediyor ve Bitcoin tarihindeki aylık en büyük balina bakiye düşüşünü gösteriyor. Aylık ortalama düşen rakam yaklaşık 148 bin BTC olarak belirtildi.

Bitcoin balina grupları arasında önemli bir değişim trendinin yaşandığını ifade eden şirket analizi, 2023’ün başından bu yana balina hareketlerinin kısa vadeli yatırımcılar tarafından ilerletildiğini belirtiyor. Bilindiği üzere Glassnode bu tarz kısa vadeli yatırımcı gruplarının BTC’lerini en fazla 155 gün ellerinde tuttuğunu gösteriyor.

Borsa hareketlerinde balina etkisi…

Rapora göre balinalar son dönemde artan şekilde borsadaki hacimleri de taşıyor. Toplam hacmin %41’i balinalar tarafından sağlanırken, BTC yatırma işlemlerinin yaklaşık yüzde 82’si de Binance’e yapılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl