rose coin nedir

Kripto para dünyası her geçen gün gelişirken ve yeni projeler ortaya çıkarken birçok yatırımcısı bulunan projelerden birisi de Oasis Network’tür. Utility token olarak ROSE’u kullanan Oasis Network birçok kripto para meraklısı tarafından da merak edilmektedir. Peki ROSE Coin nedir?

Oasis Network nedir?

Oasis Network, açık finans dünyası için tasarlanmış, gizliliği ön planda tutan bir akıllı sözleşme platformudur. Bu platform, Cosmos SDK kullanılarak inşa edilmiştir ve temel olarak, veri ve kullanıcı gizliliğini destekleyen uygulamalara öncelik vermektedir.

Oasis Network’ün hedefi, gizliliği koruyan hesaplama sağlamak için konsensüs katmanını ve sözleşme yürütme katmanını ayırmak ve yerleşik bir arayüz ile ikisini birbirine bağlamaktır.

Okuma önerisi | MATIC nedir?

ROSE Coin nedir?

ROSE Coin, Oasis Network’ün anahtar bileşenlerinden biridir ve Oasis Network’un arzı sabit olan utility tokenidir. ROSE, Oasis platformu üzerinde çeşitli işlevler için gereklidir; bu işlevler arasında ağda gerçekleşen işlem ücretlerinin ödenmesi, staking yapılması ve Oasis konsensüs katmanında delegasyon yapılması yer alır.

Oasis Network üzerinde stake yapanlar ve doğrulayıcılar, ağın güvenliğini sağlamak için ROSE tokenlerini stake etmelilerdir. Daha sonra ROSE’ları ağ üzerinde stake eden doğrulayıcılar ödül olarak ROSE token sahibi olurlar.

Bu, Oasis Network’ün sürekli güvende ve işler durumda olmasını sağlamak için kritik bir öneme sahiptir.

ROSE Coin projesi

Oasis Network (ROSE), merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını desteklemek amacıyla tasarlanmış, ölçeklenebilir ve gizlilik odaklı, katman 1 blockchain platformdur. Oasis Network’ün kendi açıklamalarına göre proje, Ethereum’a kıyasla %99 daha düşük gas ücretleri, anında kesinlik ve yüksek verimlilik sağlayarak DeFi uygulamaları için ideal bir seçenektir.

Bununla birlikte Oasis Network, verilerin işlenmesi sırasında gizli kalmasını sağlayan gizli akıllı sözleşmeleri destekler. Bu, uçtan uca veri gizliliği sağlayarak DeFi’da yeni ve heyecan verici kullanım durumlarını mümkün kılar.

Ayrıca Oasis Network sadece sanal dünyada değil gerçek hayatta da birçok alanda kullanılmaya hedeflemektedir. Bu da DeFi’yi sadece traderlar, yatırımcılar ve erken benimseyenler için değil, geniş bir kitle için kullanılabilir olmasını sağlamaktadır.

Kısacası, Oasis Network, düşük işlem ücretleri, anında kesinlik ve gizli akıllı sözleşmeler sayesinde DeFi uygulamalarının genişletilmesini ve geniş bir kitleye ulaşılmasını amaçlamaktadır.

ROSE Coin’in kurucusu kimdir?

Oasis Network, girişimci ve akademisyen Dawn Song tarafından hayata geçirilen bir projedir. Berkeley Kaliforniya Üniversitesi’nde görev yapan Song, kriptografi, blockchain, makine öğrenimi gibi alanlarda derinlemesine çalışmalar yapmıştır.

Bu alandaki yaptığı çalışmalar ile “Yapay Zeka ile Üretilen Sahte İçeriklerden Halkı Koruma” başlıklı araştırmasıyla Amazon Web Hizmetleri Makine Öğrenimi Araştırma Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca, Ensighta Security ve Menlo Security gibi saygın güvenlik firmalarında liderlik pozisyonlarında bulunmuştur.

ROSE Coin ne zaman çıktı?

ROSE coin 4 Kasım 2020’de çıkmıştır. Bununla birlikte ROSE Coin’in ilk fiyatı 0.04 dolardır.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl