Ethereum’un kurucusu Buterin, uzun zamandır tuttuğu altcoin’i sattı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, cüzdanındaki MakerDAO’nun MKR token’ını sattı. Buterin, yaklaşık 600 bin dolar değerindeki satış işlemi karşılığında 353 ETH aldı. Buterin, söz konusu token’ları 2018 yılının nisan ayında satın almıştı.

Ethereum‘un kurucu isminin bu token’ları neden sattığı belirsiz. Öte yandan satış işleminin MakerDAO’nun kurucu ortağı ve CEO’su Rune Christensen’in Solana övgülerinden sonra gelmesi dikkat çekti. Christensen, cuma günü yayımladığı blog yazısında MakerDAO’nun Ethereum’dan Solana blok zincirine taşınması planından söz etmişti.

İlginizi Çekebilir! | Pi Network için heyecanlandıran gelişme: Beklenen geliyor mu?

Christensen, Solana’nın kod tabanının teknik kalitesi ve optimizasyonunu överek FTX iflasının ardından Solana ekosisteminin dayanıklılığını ve Pyth Network gibi başarılı çatallanma (fork) işlemlerini örnek gösterdi. MakerDAO CEO’su Solana gibi Cosmos’un da önemli bir alternatif olabileceğini vurguladı.

1170 dolardan işlem gören MKR, Buterin’in 2 Eylül’de gerçekleşen satışından sonra 1088 dolara kadar geriledi. MKR, TSİ 12.00 itibari ile 1112 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl