Özgür Demirtaş şaşırtan enflasyon açıklaması sonrası tebrik etti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ekonomist Özgür Demirtaş, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i tebrik etti. Demirtaş, “Bu ay TÜİK’in gerçeğe yakın rakamları açıklamasını sağladığınız için teşekkürler. Geçmiş aylarda açıklanan veriler, özellikle ücretli çalışanların belini paramparça etmişti. Doğru yönde atılan bu adım için tebrik ederim. Devamının gelmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir! | Pi Network için heyecanlandıran gelişme: Beklenen geliyor mu?

TÜİK, ağustosta enflasyonun aylık bazda yüzde 9.09 arttığını ve yıllık bazda ise artışın yüzde 58.94 olduğunu açıklamıştı. TÜİK’in ağustos ayı enflasyon rakamı, ilk defa ENAG’ın açıkladığı rakamın altında kaldı. ENAG, ağustos ayı enflasyonunun yüzde 8.59 olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan Şimşek ise “Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl