Bitcoin opsiyonlarında 60, 65 ve 75 bin dolar beklentisi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in önceki gün 50 bin doları aşmasının ardından gözler opsiyon piyasasındaki hareketliliğe çevrildi. Bloomberg’e göre opsiyon piyasasındaki işlemler, kripto trader’larınnı Bitcoin için yeni bir rekor fiyat beklediğini gösteriyor.

En büyük kripto opsiyon borsası Deribit’in verilerine göre 29 Mart’ta sona erecek ve kullanım fiyatları 60, 65 ve 75 bin dolar olan alım opsiyonlarında açık pozisyon sayısı önemli oranda arttı. Alım opsiyonlarına yönelik bu talep Bitcoin’in 50 bin doları aşmasından sonra geldi.

K33 Research kıdemli analisti Vetle Lunde, “Opsiyon piyasasının geneli, şu anda önümüzdeki aylarda devam edecek bir ivmeye hazırlanıyor. Geçen hafta akışlar büyük ölçüde yükselişe yönelikti ve kullanım fiyatının mevcut piyasa fiyatından oldukça büyük olduğu opsiyon sözleşmelerinde çok fazla işlem yapıldı.” dedi.

Fed’den beklenen faiz indirimleri ve yaklaşan blok ödülü yarılanması (halving), Bitcoin fiyatına dair iyimser beklentileri artırıyor. Trader’lar, bu eklentilerle yükseliş yönünde pozisyon açmaya eğilim gösteriyor.

Bitfinex’in türev biriminden sorumlu üst düzey yöneticisi Jag Kooner ise 50 bin dolardan sonra ikinci en yüksek açık pozisyona sahip opsiyonların kullanım fiyatı 60 bin dolar olan opsiyonlar olduğunu söyledi. Ayrıca, işlem hacmi bakımından değerlendirildiğinde kullanım fiyatı 75 bin dolar olan opsiyonların en çok işlem görenler arasında yer aldığının bilgisini verdi. Bitfinez yöneticisi, 50 bin dolarlık seviye geçilmeye çalışılırken yükselişin devam etmesini bekleyen birçok trader’ın şimdiden mevcut Bitcoin fiyatından çok daha yüksek kullanım fiyatlarıyla ucuz alım opisyonları satın aldığını ifade etti.

60, 65 ve 75 bin dolarlık opsiyonlarda işlemlerin artması, Bitcoin fiyatının önümüzdeki aylarda bu seviyelere yükseleceğine dair beklentiyi gösteriyor.

Opsiyon sözleşmeleri ise alıcıya belirli bir tarihte veya daha öncesinde belirli bir fiyattan dayanak varlığı alma ya da satma hakkı veren türev araçlar. Opsiyon sözleşmelerinin iki türü var. Alım opsiyonu (call option), bir varlığı satın alma hakkı, satım opsiyonu (put option) ise satma hakkı tanıyor.

Bir opsiyon sözleşmesi şu unsurlardan oluşuyor:

  • Dayanak varlık: Fiyatı üzerine spekülasyon yapılan varlık, burada Bitcoin.
  • Vade tarihi: Opsiyonun sona ereceği tarih. Bu tarihten sonra sözleşme geçerliliğini yitirir.
  • Kullanım fiyatı: Alıcının vade sonunda dayanak varlığı satın alma veya satma hakkına sahip olduğu fiyat seviyesi.
  • Opsiyon türü: Alım veya satım opsiyonu
  • Opsiyon fiyatı: Alıcının vade tarihindeki kullanım fiyatı üzerinden varlığı satın alma veya satma hakkı için satıcıya ödediği fiyat veya prim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Bernstein: Bitcoin FOMO’suna hazır olun

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl