Bitcoin’in yükselişi short pozisyonlarda yıkım yarattı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, sabah saatlerinde 57 bin doları aştı. Bir numaralı kripto para, 57 bin 73 doları gördü. Daha sonra bir miktar geri çekilen Bitcoin, TSİ 09.30 itibari ile 56 bin 300 dolardan alıcı buluyor. Bu seviyeler, 2021 yılının kasım ayından bu yana ilk kez kaydediliyor.

Bitcoin’in yükselişi ile birlikte düşüş yönünde pozisyon alan trader’lar milyonlarca dolar kayba uğradı. Son 24 saatte toplam büyüklüğü 271 milyon dolar olan short pozisyonlar zararla kapatıldı.

Piyasa değerine göre en büyük kripto paranın yükselişine devam edip etmeyeceği merakla beklenirken analistlerden de çeşitli yorumlar geliyor. Dün Fairlead Strategies kurucusu Katie Stockton’un ilk aşamada 56 bin 400 dolar seviyesinin görüleceğini tahmin ettiğini aktarmıştık. Stockton’a göre Bitcoin, bu seviyenin üzerinde kalıcı bir kırılım yaşarsa bir sonraki durak 64 bin 900 dolar olacak.

Öte yandan kripto para piyasasının toplam değeri ise 2 trilyon 130 milyar dolar seviyesine çıktı. Bitcoin bunun 1.1 trilyon dolarlık kısmını oluşturuyor. En büyük ilk 100 kripto para içinde 24 saatlik performanslara bakıldığında PEPE ve THETA dikkat çekiyor. Her ik token da yaklaşık yüzde 50 oranında değer kazandı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl