JPMorgan’dan Bitcoin uyarısı: Hâlâ ‘aşırı alım’ bölgesinde

JPMorgan analistleri, Bitcoin'in hâlâ aşırı alım bölgesinde seyrettiğini öne sürdüler. Analistlere göre, bu durum, son günlerdeki düşüşlere rağmen yine de geçerli.

jpmorgan (3)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bankacılık devi JPMorgan’a göre Bitcoin, son günlerde yaşadığı düşüşlere rağmen hâlâ “aşırı alım” bölgesinde kalmaya devam ediyor. Aşırı alım, piyasanın aşırı iyimser olduğunu ve fiyatların potansiyel olarak sürdürülemez seviyelere ulaştığı anlamına geliyor.

Nikolaos Panigirtzoglou yönetimindeki JPMorgan analistleri, bugün yayımladıkları notta, iki ölçütün Bitcoin’in hâlâ aşırı satın alındığını gösterdiğini yazdı. Bu ölçütler ise bankanın vadeli işlem pozisyon göstergeleri ile Bitcoin’in spot ve vadeli işlem fiyat farkı.

The Block‘un haberine göre analistler, bu metriklerin şu ana kadar pozisyonlarda küçük bir gevşemeye işaret ettiğini belirterek “Her iki metrik de geçtiğimiz hafta yaşanan keskin düzeltmeye rağmen Bitcoin’in aşırı alım bölgesinde kaldığını gösteriyor.” yorumunu yaptılar.

“Kâr alımının devam etme olasılığı daha yüksek”

Spot ETF’lere yapılan yatırımlarda yavaşlama olduğunu da vurgulayan JPMorgan analistleri, kâr alımının devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu ileri sürdüler.

Son günlerde Bitcoin’in gidişatı ile ilgili olumsuz yorumlarıyla dikkat çeken JPMorgan, mart başında da Bitcoin’in halving sonrası 42 bin dolara düşebileceğini yazmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl