Özyaşar Tel (OZYSR) halka arz ne zaman? OZYSR halka arz kaç lot verir?

özyaşar halka arz

Otomotiv sektöründen altyapı sistemlerine kadar pek çok alan için üretim yapan Özyaşar Tel halka arz oluyor. SPK’nın yayınladığı bültende halka arz olacağı bilgisi yer alan Özyaşar Tel ve Galvanizleme ne iş yapar? Özyaşar Tel (OZYSR) halka arz ne zaman? Şirket halka arz gelirini nerelerde kullanacak? Özyaşar Tel halka arz kaç lot verir? Halka arz hakkındaki tüm sorulara haberimizin detaylarında ulaşacaksınız.

Özyaşar Tel ve Galvanizleme ne iş yapar?

1973 senesinde kurulan Özyaşar Tel ve Galvanizleme, Silivri’deki fabrikasında ürettiği katma değerli ürünleri 70’den fazla ülkeye ihraç etmektedir.

Sıcak daldırma galvanizli tel ve tel mamulleri alanında katma değerli ürünler üreten Özyaşar enerji, altyapı, kablo, otomotiv, yapı, tarım, mobilya, ambalaj, beyaz eşya, çevre ve güvenlik sistemleri sektörlerine hizmet vermektedir.

Özyaşar Tel (OZYSR) halka arz ne zaman?

Halka arzı yeni onaylanan Özyaşar Tel ve Galvanizleme 23 – 24 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Ancak şirketin onaylı izahnamesi henüz yayınlanmadı ve halka arz tarihi kesinleşmiş değil. Halka arzın konsorsiyum liderliğini ise QNB Finans Yatırım üstlenecek.

Özyaşar Tel halka arz fiyatı ne kadar?

26 milyon payın ve 5,2 milyon ek payın satışa sunulacağı OZYSR halka arzında pay başına fiyat 28 TL olarak açıklandı.

Özyaşar Tel (OZYSR) halka arz kaç lot verir?

Halka arz ile birlikte Özyaşar Tel ve Galvanizleme’nin sermayesi 85 milyon Türk Lirası’ndan 103 milyon 200 bin TL’ye yükselecek.

Fazla talep gelmesi halinde satışa sunulması planlanan ek paylarla birlikte toplam 31 milyon 200 bin pay halka arz işlemine konu edilecek.

Son halka arzlardan ve benzer sektörde faaliyet gösteren şirketlerden Koç Metal halka arzına 2,6 milyon kişi başvurmuştu. Eğer Özyaşar halka arzına da 2,6 milyon kişi başvuracak olursa toplam 12 lot dağıtılacaktır. 12 lot mevcut halka arz fiyatı ile 336 TL’lik bir dağıtımı işaret etmektedir.

Özyaşar halka arz gelirini nerelerde kullanacak?

Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre elde edilecek olan halka arz gelirinin;

  • %40’ı finansman maliyetlerinin azaltılmasında
  • %30 işletme sermayesinin güçlendirilmesinde
  • %30 yatırımlar için finansman sağlanmasında ve makine-teçhizat tedariğinde kullanılacak.
Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl